Çar. May 1st, 2024


Dünya İlaç Kongre ve Fuarı (CPHI) 24-26 Ekim tarihleri ortasında İspanya’nın Barcelona kentinde gerçekleşti. Türkiye’de 2011 yılından bu yana faaliyet gösteren World Medicine, 216 metrekare alanlık stantta ziyaretçilerini ağırladı. İlaç dalının farklı paydaşlarını bir ortaya getiren Memleketler arası İlaç Fuarı’nda yerini alan World Medicine’ın İdare Konseyi Lideri Ruşen Kalender fuarın ehemmiyetine dikkat çekerek, “Türkiye’de ürettiğimiz ilacı tüm dünyaya ihraç etmek için yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu fuar, bu manada her ilaç şirketi için bir fırsat niteliği taşıyor. Bu yıl da Türkiye’nin ilaç ihracatı şampiyonu olarak bu kıymetli tertipte yerimizi aldık” dedi.

Türkiye pazarına sundukları eserlerin yanı sıra ihracat yaptıkları ülke sayısını arttırmak için teşebbüslerini her geçen gün hızlandırdıklarının altını çizen World Medicine İdare Heyeti Lider Ruşen Kalender, “Faaliyet gösterdiğimiz tüm ülke ve alanlarda muteber bir iş ortağı ve önder şirket olmak bizim için olmazsa olmaz. Daha fazla ilaç ihracatı için alt yapımızı sağlamlaştırıyor, son teknolojiye sahip üretim tesislerimizle ilaç üretim kapasitemizi arttırmak ve Türkiye’de ürettiğimiz ilacı dünyaya ihraç etmek için çok çalışıyoruz. Bu doğrultuda her yıl katıldığımız ve bu sene Barselona’da düzenlenen CPhI 2023 Fuarı’nda Türkiye’nin ilaç ihracat şampiyonu olarak uzunluk gösterdik ve ağır bir ilgiyle karşılaştık. Yaptığımız yatırımların ve çalışmalarımızın karşılığını bulduğunu görmek bizim için tarifsiz bir gurur” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl Çerkezköy’de Türkiye’nin ve Doğu Avrupa’nın en büyük ilaç üretim tesislerinden birini faaliyete geçirdiklerini söyleyen Ruşen Kalender, “Yüksek teknolojiyle donatılmış Çerkezköy fabrikamızda yıllık 1,3 milyar kutu üretim yapıyoruz. Tesisimiz, Non-steril ve yarı katı, katı ve steril tüm eserleri yüksek kaliteden ödün vermeden çarçabuk üretme kabiliyetine sahip.” dedi. “Kendi eserlerimizi ruhsatlandırma çalışmalarında kullanmak ve yurtiçi-yurtdışı tüm şirketlere de hizmet vermek gayesi ile, WMARGE merkezimiz çatısı altında, WMINOLAB İnovasyon Laboratuvarı’nı kurduk. Bu laboratuvarımızı ileri teknik tahlillerin yapılmasına imkân tanıyan yüksek hassasiyete sahip teknolojik ekipmanlarla donattık.” diyen Kalender; “Bu sayede Türkiye genelinde bu tahlilleri dışa bağımlı olmaktan çıkarmayı hedefliyoruz. İleri teknoloji tahlil hizmetleri sunan laboratuvarımız ile hem dala hem de Türkiye iktisadına katma paha yaratmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” diyerek kelamlarını tamamladı. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen