Pts. May 6th, 2024


Bilişim güvenliği alanındaki profesyonel eser ve tahlilleri ile tahlil ortaklarına satış ve dayanak veren teknoloji şirketi Laykon Bilişim, 10 yılı aşkın müddettir Bitdefender, Narbulut, Watchguard, CoSoSys, Berqnet ve Logalarm markalarıyla kesime bedel katıyor. Şirket ve bireylerdeki teknoloji kullanım oranlarındaki artışın, tüm bölümlerde siber güvenlik eserleri satışlarında yükselişe sebep olduğunu lisana getiren Laykon Bilişim Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, siber güvenlik bölümüne dair 2023 değerlendirmelerini ve 2024 öngörülerini paylaşıyor. 

 Bilişim dalında 10 yılı aşkın uzman ve tecrübeli takımıyla dalda faaliyet gösteren Laykon Bilişim, tahlil ortakları ve siber güvenlik bölümü için 2023 yılı değerlendirmelerini sundu. Bu yıl çeşitli dallar ortasında bilhassa sigorta şirketleri ile ağır iş birlikteliklerinin olduğunu lisana getiren Laykon Bilişim Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, “Şirket ve bireylerdeki teknoloji kullanım oranlarındaki artış sebebiyle, sigorta firmaları tarafında siber güvenlik poliçelerinin satışı arttı. Bu bahiste Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye distribütörü olarak Türkiye’deki sigorta şirketleriyle ağır iş birlikteliğine sahip marka olduğumuzu söyleyebiliriz. Dijital dünyanın iş yapış hallerinin içine bu derece girdiği bir vakitte tüm kesimler için güvenlik tahlilleri temel gereksinim haline geldi. Sigorta kesiminin yanı sıra ayakkabı imalatından, mali müşavire, hekimden, hastaneye, fabrikaya, bankaya, sigortacıya kadar her kurum için güvenlik tahlilleri mecburilik haline gelerek vazgeçilmez bir öge oldu.” dedi.

IoT Aygıtlara Yönelik Güvenlik Gereksiniminde Artış Var

Otomotiv, elektrikli araçlar, akıllı TV ve giyilebilir teknolojiler sayesinde gerçekleşen IoT güvenlik çözümlerindeki artışı aktaran Barbaros Akkoyunlu, IoT güvenlik tahlillerinin, EDR ötesinde XDR teknolojilerine olan yönelimleri artırdığını açıkladı. Bölümdeki başka tahlillere artan yönelimlerden bahseden Akkoyunlu, “Antivirüs Endpoint tahlilleri 2023 için yeniden olmazsa olmaz güvenlik katmanlarından biri oldu. Lakin burada yoğunluğun artık standart endpoint tahlillerinden ise EDR/XDR modüllerine yönelişin arttığını gözlemliyoruz. Bunun yanı sıra şahsî kusurlar, hala en büyük açık olarak şirketlerde büyük data kaybına neden oluyor. Bu nedenle 2023 yılında şirketlerin DLP tahlillerine yönelimi arttı. 2020 yılından bu yana distribütörü olduğumuz CoSoSys ile 2024 yılında bu yatırımların şirket tarafında artacağını düşünüyoruz. Biz de bundan ötürü kendi şirketimizde takım ve kontratlarımızı güçlendirme yoluna gittik.” dedi.

Pandemi devri sürecinden sonra hibrit çalışma nizamı birçok şirket için kalıcı hale geldi. Bu periyotta yatırım maliyetlerinin artışıyla birlikte BYOD kullanımlarının arttığını lisana getiren Barbaros Akkoyunlu, “MDM muhtaçlığını da tetikleyen bu durum, uzak temas ve RDP kullanımlarıyla oluşan güvenlik açıklarının kapatılmasını mutlak gereksinim haline getirdi. Tıpkı vakitte da Firewall alımlarında önemli oranda artış yaşandı.” açıklamasında bulundu.

“Siber Güvenlik Dünyasının Can Kurtaranı Bu Yıl da Bulut Yedekleme Tahlilleri Oldu”

Siber güvenlik, iş sürekliliği ve bulut tahlilleri alanında kullanıcılarına yeni teknolojiler sunduklarını tabir eden Barbaros Akkoyunlu, “Siber güvenlik dünyasının can kurtaranı bu yıl da bulut yedekleme tahlilleri oldu. Biz de Laykon Bilişim olarak Narbulut yedekleme tahlilleri ile şirketlere iş sürekliliği alanında katkı sağlıyoruz. Bilhassa sarsıntı bölgesindeki birçok şirket Narbulut sayesinde tekrardan datalarına ulaşıp ticaret hayatları için değerli olan bilgi kaynaklarına ulaşarak problemlerini kısa müddette çözebildiler. Sarsıntı vaktinde duran ticari hayatla birlikte eza yaşayan şirketlere bu tahlili sağlayabilmek bizim için büyük bir sevinç kaynağı oldu.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen