Cts. Nis 27th, 2024


Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 16 milyar lira olarak belirlenen 2024 yılı taslak bütçesi Büyükşehir Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi. Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, ASAT ile birlikte Gazipaşa’dan Kaş’a 19 ilçe 913 mahalleye azim ve kararlılıkla hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclisi’nin devam toplantısı gerçekleştirildi. 69 gündem hususunun görüşüldüğü toplantıda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 Performans Raporu ve 2024 Taslak Bütçesi kabul edildi. Lider Böcek, Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesinin 16 milyar olarak belirlendiğini söyledi. Lider Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi 2024 Mali Yılı Bütçesinde 16 milyar TL masraf, 14 milyar TL gelir kestirim edildiğini belirterek, gelir masraf ortasındaki farkın 2 milyar TL borçlanma yapılarak denkleneceğini söyledi.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Meclis Lideri Muhittin Böcek, bütçenin hazırlanmasında gece gündüz demeden çalışan bütçe kurulu lideri başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Lider Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ASAT ile birlikte 28 milyar 885 milyon TL bütçe sayısına ulaştığını söz etti. Lider Böcek, buna ilçeleri de ekleyince toplam 54 milyar 782 milyon TL’lik bütçe ortaya çıktığını söyledi.

 

KONAKLAMA VERGİSİ İSTİYORUZ

Yerel idarelerin konaklama vergisinden hisse alması konusunu yıllardır lisana getirdiğini belirten Lider Böcek, “Dünyanın her yerinde konaklama vergisini lokal idareler alıyor. Paris’te iki gün konakladık, geçen hafta sonu Nürnberg’e gittik. Konaklama vergisini çabucak aldılar. Antalya’da gözünüz turizmcinin cebinde. Lokal idarelere bir kuruş verilmiyor. Arıtması bizden, suyu, alt yapısı, peyzajı dahil hepsi mahallî idarelerden. Turizmden 45 milyar dolar gelir var. 20 milyar doları Antalya’dandır. Lakin bir kuruş gelir verilmiyor. Keşke bunları da söyleseniz” dedi.

 

ANTALYAMIZA İYİ OLSUN

Başkan Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en kıymetli büyükşehir belediyelerinden birisi olduğunu da hatırlatarak, “Biz vatandaşımızın mağdur olduğu yerlerde halka hizmeti hakka hizmet bilerek çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. İnşallah Cumhuriyetimizin İkinci Yüz Yılında da daima birlikte, gençlerimizin, bayanlarımızın geleceğe umutla baktığı, daha aydınlık, daha özgürce, yaşayacağımız hoş günler bizi bekliyor. Bütçemiz ve meclis de alınan kararların Antalya’mıza iyi olsun” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BÜTÇELERİ GÜZEL OLSUN

Antalya Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı taslak bütçesinin akabinde 19 ilçenin 2024 yılı bütçe taslakları da oy birliğiyle kabul edildi. Meclis küme liderleri da Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin bütçelerinin güzel olmasını diledi.

 

ASAT BÜTÇESİ DE KABUL EDİLDİ

Büyükşehir Meclis Toplantısı’nın akabinde ASAT Genel Heyeti yapıldı. ASAT 2024 yılı Performans Programı ve Mali Yılı Taslak Bütçesi oy birliğiyle kabul edildi. ASAT’ın 2024 yılı taslak bütçesi 12 milyar 885 milyon TL olarak belirlendi. Lider Muhittin Böcek, ASAT’ın Antalya’ya kesintisiz hizmet vermeye her yıl olduğu üzere devam edeceğini belirtti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen