Paz. May 5th, 2024

Kumluca Toptancı Halleri dönem açılışı gerçekleşti

 

Başkan Böcek, ‘Kumluca’ya 947 milyon TL’lik yatırım’

 

Kumluca, Beykonak ve Mavikent Toptancı Halleri dönem açılışına katılan Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, Kumluca yaptıkları toplam yatırım ölçüsünün 947 milyon TL olduğunu söyledi.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca, Beykonak ve Mavikent Toptancı Halleri 2023-2024 dönem açılışı merasimle yapıldı. Açılış merasimine Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, MHP Antalya Milletvekili Hilmi Dingin, Kumluca Belediye Lideri Mustafa Köleoğlu, Finike Belediye Lideri Mustafa Geyikçi, Demre Belediye Lideri Gülsüm Cengiz, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, STK liderleri ve üreticiler katıldı.

İŞLEM HACMİ İLE BİRİNCİ SIRADAYIZ

Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek merasimde yaptığı konuşmada Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin 21 hal, 998 kurulcu ve 917 tüccar ile süreç hacmi olarak Türkiye’de birinci sırada oldukları vurguladı. Ticaret Bakanlığı kayıtlarına nazaran Türkiye’de en çok toptancı haline sahip belediye olduklarına dikkat çeken Lider Böcek, “Alanya ve Kaş ilçelerimizde iki adet yeni Toptancı Hal Şubesi’nin inşaatı devam ediyor. Üretimini tamamladığımız Manavgat Toptancı Hali’nin taşınma süreci de tamamlandı” dedi.

ÇİFTÇİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Başkan Böcek, Kumluca’ya yapılan yatırım ölçüsünün 947 milyon TL olduğunu belirterek, “Çocuk kreşi ve gündüz bakımevi, Beykonak Sulama Tesisi, Etraf Dostu Çiftçi Kart, içme suyu ve kanalizasyon yatırımları, kırsal hizmetler yol yatırımları, Kumluca Atatürk Stadyumu, Kumluca Besin Kurutma Tesisi, Kumluca Yaş Meyve Zerzevat Paketleme Tesisi Kumluca’ya kazandırdığımız hizmetlerden bir kaçı” dedi.

Başkan Böcek, Antalya’daki 55 sulama kooperatifinin sulama suyunda kullandığı elektriğin yüzde 85’ini Büyükşehir Belediyesi olarak ödediklerini belirterek “Bu formda çiftçimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Devletin de çiftçisine sahip çıkmasını diliyorum” sözlerini kullandı.

BİNA KELAMI VERDİ

Başkan Böcek, Kumluca Yaş Zerzevat ve Meyve Kurulları Dernek Lideri Rahmi Açıkyürek’in hizmet binası talebi için de en kısa vakitte ihaleye çıkarak yapılacağı kelamını verdi. Lider Böcek, Kumluca hal döneminin güzel ve bol bereketli olmasını diledi.

AÇIKYÜREK’TEN TEŞEKKÜR

Kumluca Yaş Zerzevat ve Meyve Komitecileri Derneği Lideri Rahmi Açıkyürek artan girdi maliyetleri ve üretim maliyetlerinin altında oluşan fiyatların çiftçilerin belini büktüğüne dikkat çekti. Açıkyürek, geçen yılki dönem açılışında Lider Muhittin Böcek’e ilettikleri talepler ortasında yer alan hal güvenlik kamera sisteminin kullanıma sunulduğunu belirterek, “Halimize katkılarından ötürü Muhittin Liderimize teşekkür ediyorum” dedi.

ENERJİ TAKVİYESİ ÖNEMLİ

Kumluca Ziraat Odası Lideri Hidayet Kökçe de üretimin devam etmesi için suya muhtaçlık olduğunu belirterek “Derin sondajlardan su çıkarıyoruz ancak bunun da elektrik bedeli çok fazla. Sağ olsun Muhittin Liderimizin bu hususta kıymetli takviyeleri var” diyerek sulama suyunda kullanılan güç dayanağı için Lider Böcek’e teşekkür etti.

Kumluca Belediye Lideri Mustafa Köleoğlu da Kumluca’nın Türkiye’nin zerzevat deposu olduğuna değinerek yeni hal döneminin güzel ve bol çıkarlı olmasını diledi.

PLAKET TAKDİM ETTİ

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen