Paz. May 5th, 2024

2023’ün yavaş yavaş sonuna gelirken, Apple’ın ilk giyilebilir başlığı Vision Pro‘nun piyasaya çıkma tarihi de yaklaşıyor. Hatırlarsanız Apple, başlığın yılın ilk aylarında çıkacağına dair söz verdi, ancak son söylentiler Mart ayından da önce görebileceğimizi gösteriyor.

Apple, Vision Pro’yu Amerika Birleşik Devletleri’ndeki perakende mağazalarında sunmaya hazırlanırken, bir MacRumors yazarı tarafından ortaya çıkarılan fikri mülkiyet veri tabanındaki bir dosya, Apple’ın Vision Pro’yu nasıl sergileyeceği konusunda bize biraz olsun fikir veriyor. Görsellere göre Apple, başlık için şık bir stand hazırlıyor. Kavisli stand Vision Pro’yu havada tutarak ekranın, kafa bandının ve diğer bileşenlerin her açıdan kolayca görülmesini sağlıyor.

Ayrıca, Vision Pro standının tabanında ayrı bir pil paketi yer alacak ve gizlenmeden açık bir şekilde sergilenecek. Görünüşe göre mağazadaki her ekran matı üzerinde iki Apple Vision Pro olacak.

Bununla birlikte Apple, mağazalarını Vision Pro’yu nasıl hazırlayacakları ve cihazı müşterilere nasıl satacakları konusunda eğitmek üzere perakende çalışanlarını Ocak ayında Cupertino’ya çağırıyor. Zira Vision Pro, Apple’ın bugüne kadarki en karmaşık cihazı. Düzgün çalışması için kafa bantları ve ışık contaları takılması gerekiyor ve bazı müşteriler özel reçeteli lenslere ihtiyaç duyacak.

Bloomberg’den Mark Gurman‘a göre, Apple siparişleri online olarak alacak. Ancak bir Apple çalışanının doğru kafa bandını, ışık yalıtımını ve isteğe bağlı reçeteli lensleri verebilmesini sağlamak için müşteriler mağazadan teslim almaya yönlendirilecek gibi görünüyor.

Apple, Vision Pro’nun satışlarını başlangıçta ABD’deki müşterilerle sınırlandırmayı ve 2024’ün sonlarında diğer ülkelerde de satışa sunmayı planlıyor. Vision Pro’nun fiyatının 3.500 dolar olacağı ve Apple’ın 2024 yılında 400.000’den daha az sayıda üretim yapmayı planladığı bildiriliyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen