Paz. Nis 28th, 2024


GIDA DESTEKLERİ, EVCİL HAYVAN SAĞLIĞINA
 NASIL TESİR EDİYOR?

 

Evcil hayvan mamalarının temel vitaminler noktasında yetersiz olması, tamamlayıcı desteklere olan gereksinimi artırıyor. Patili dostlarının optimal sıhhatinde tam muhafaza elde etmek isteyen evcil hayvan sahipleri de katkı maddesiz doğal besin desteklerine yöneliyor. İnsan besinlerinde bulunan multivitaminlerle zenginleştirilmiş besin destekleri, evcil dostların bağışıklığından zihinsel gelişimine kadar pek çok süreci destekliyor. Evcil dostların ömür kalitesini arttırmak için özel olarak formüle edilmiş besin destekleri sunan Bonafel’in Kurucusu Uğur Peker, besin desteklerinin beslenme sürecinde oluşabilecek düzensizliği önlediğinden bahsederek tamamlayıcı besin destekleri ölçüsünün günlük kalori alımının %10’unu aşmaması gerektiğini belirtiyor. 

 

Evcil hayvanların gerçek beslenmesi, sağlıklı ömür sürmeleri noktasında kritik bir ehemmiyete sahip. Evcil dostlar temel beden işlevlerini yerine getirebilmek için muhakkak ölçüde kalori ve yağ alımına ihtiyaç duyuyor. Lakin düşük kaliteli protein ve sıhhate ziyanlı katkı unsurları içeren evcil hayvan mamaları bu muhtaçlığı karşılamada çoklukla eksik kalıyor. Tükettiği mamalardan kâfi ölçüde vitamin alamayan evcil hayvanların optimal sıhhatinde meydana gelen dengesizlikler, bağışıklık başta olmak üzere, göz, kemik, cilt ve tüy üzere tesir alanlarında problemlere yol açıyor. Bu stil besin düzensizliklerini gidermenin en sağlıklı yolu da insan gıdasında yer alan Omega, Çinko, D vitamini üzere multivitaminlerle zenginleştirilerek katkı unsurlarından arındırılmış besin desteklerinden geçiyor. Patili aile üyelerinin ruh halinden ağız ve diş sıhhatine kadar birçok noktayı besleyen destekler, beslenme nizamında tamamlayıcılık vazifesini üstleniyor. Evcil dostların ömür kalitesini arttırmak için özel olarak formüle edilmiş besin destekleri sunan Bonafel’in Kurucusu Uğur Peker, besin desteklerinin çok kullanımın yanlış olduğunun altını çizerek tamamlayıcı besin destekleri ölçüsünün günlük kalori alımının %10’unu aşmaması gerektiğini söz ediyor.

 

“Gıda Destekleriyle Evcil Dostların Rahatsızlıklarının Önüne Geçilebilir”

 

Evcil hayvanların ömür evresinde gereksinim duyduğu tüm ek vitaminleri, besin destekleriyle karşılamanın mümkün olduğundan bahseden Bonafel’in Kurucusu Uğur Peker, “Evcil dostlarımızın temel gereksinimlerinden biri olan beslenme, hala yalnızca mamadan ibaret olarak anlaşılıyor. Mama bir mecburilik fakat tek başına kâfi değil. Zira hala birçok evcil hayvan maması, besin unsurları açısından istikrarlı formda tasarlanmıyor. Mesela kedi ve köpekler metabolik olarak belli ölçüde karbonhidrata gereksinim duyar lakin birden fazla evcil hayvan besini neredeyse %50 oranında karbonhidrat bulundurur, hatta pek çok ziyanı bulunan katkı hususları içerir. Bu, optimal sıhhati olumsuz etkileyecek bir sayı. Birebir formda büyüme kademesinde olan bir evcil hayvanın mamadan kâfi kalsiyumu alamamasının yanında şeker, tatlandırıcı üzere ziyanlı bileşenlere maruz kalması da gelişimine ziyan verebiliyor. Bu biçim besin dengesizlikleri, uzun vadede değerli beden işlevlerini zorlayacağından beslenme tertibini mutlaka desteklerle desteklemek gerekiyor. Bu noktada tercih edilecek besin desteklerinin kolajen, D vitamini, Omega üzere insan sıhhatinde da yararlı olan bileşenlerle zenginleştirilmiş olması kıymetli. Tabi bu desteklerin, evcil hayvanın muhtaçlığına nazaran ölçülü tüketildiği takdirde aktif yarar sağladığını belirtmekte fayda var. Böylelikle evcil dostların sıhhatinde meydana gelecek birtakım rahatsızlıkları besin destekleriyle erteleyebilir ve kıymetli ölçüde önüne geçebiliriz.” açıklamalarında bulundu. 

 

Gıda Destekleri, Evcil Hayvanların Sıhhatini Uzun Vadede Koruyor

 

Her evcil hayvan ebeveyni, patili aile üyelerinin sıhhati için en düzgün tercihi yapma noktasında sorumluluk hissediyor. Evcil dostların beslenme nizamı oluşturulurken yaş, gebelik, aktivite düzeyi ve kilo durumu üzere etkenlerin dikkate alınması gerekiyor. Yeni dünyaya gelmiş yavru bir kediyle yetişkin bir kedi tıpkı olmadığı üzere farklı cinslerdeki köpeklerin de sıhhat muhtaçlıkları değişkenlik gösteriyor. Örneğin her gün koşuya çıkma alışkanlığı bulunan hareketli bir köpek, idman yaparken harcadığı enerjiyi telafi etmek için daha fazla vitamine gereksinim duyuyor. Bilhassa hayvanlar yaşlandıkça besin hususlarını verimli bir halde sindirme yeteneklerini kaybettikleri için temel mikro besinlerden yeteri kadar faydalanamıyor. 

Multivitaminler açısından varlıklı olan desteklerin beslenme sürecindeki dalgalanmalarla gayrete yardımcı olduğunu vurgulayan Uğur Peker, “Yaşlanma sürecini yavaşlatmak, yara, enfeksiyon üzere durumları tedbire noktasında kurtarıcı olan besin destekleri, eksik beslenme ve yetersiz idman üzere berbat alışkanlıkların yol açtığı sıhhat problemlerini gerçek halde önlemeye imkan tanıyor. Evcil hayvanların rahat uyumasından pak nefes almasına, cilt parlaklığından kas-eklem sıhhatine kadar uzanan birden fazla noktaya birebir anda tesir eden besin destekleri, doğal ve güçlü içeriğiyle evcil dostların sıhhatinde optimal bir muhafaza sağlıyor.” açıklamalarında bulunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen