Paz. May 5th, 2024


Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarımın, hayvancılığın ve üretimin sürdürülebilirliği unsuruyla Serikli çiftçilere 140 arı kovanı, 4 hamur yoğurma makinesi ve 2 adet salça makinesi hibe etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ziraî hizmetler Dairesi Başkanlığı, Lider Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma prensibiyle kırsal bölgelerdeki üreticilere her alanda dayanaklarını sürdürüyor. Bu kapsamda bal üretiminin ağır olduğu Serik’te arıcılara 140 arı kovanı teslim eden büyükşehir grupları, bayanların vakitlerinden tasarruf etmesini sağlamak ve hayatlarını kolaylaştırmak emeliyle da 4 hamur yoğurma makinesi ve 2 adet salça makinesi takviyesinde bulundu. 

3 GÜNDE YAPILAN SALÇA 2 SAATTE BİTECEK

Büyükşehir Belediyesi’nin hibe ettiği salça makinesini almaya gelen Hasdümen Mahalle Muhtarı Sadık Kalay; “Başkanıma ve grubuna çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun her vakit yanımızda. Yapılan yardımlar ekonomik olarak bizleri rahatlatıyor. Salça makinesi hanımlarımız için büyük kolaylık olacak. Evvelce el gücü ile sıkıntı oluyordu. Artık makine sayesinde 3 günde yapılan salça 2 saatte yapılacak” dedi. 

BİZLERİ YALNIZ BIRAKMIYOR

Serik Aşağıçatma Mahallesi Muhtarı ayrıyeten Serik Muhtarlar Derneği Lideri Mustafa Barçın ise; “Muhittin Böcek Liderimizden Allah razı olsun bizleri hiç yalnız bırakmıyor. Hem şahsım adıma hem de vatandaşlarımız ismine Liderimize bir sefer daha çok teşekkür ediyorum” dedi. 

ÇOK MEMNUN OLDUM

Serikli arı üreticisi Arif Yıldız ise; “Başkanımızı vatandaşına yaptığı bu hoş takviyeden dolayı kutluyorum. Biz üreticileri bu tıp dayanaklar çok memnun ediyor ve duygulandırıyor. Liderimiz sağ olsun var olsun. Her vakit destekçisiyiz” dedi.  

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen