Pts. May 6th, 2024


İklim değişikliğinin tesirlerine karşı hassas ve dirençli bir Beylikdüzü için adımlar atmaya devam eden Beylikdüzü Belediyesi, “Sera Gazı Emisyon Azaltım ve İklim Ahenk Çalıştayı” düzenledi. Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, “Yaşamın devam edebilmesi için etrafa karşı duyarlılıklarımızın artması lazım. Kentimizi iklim değişikliğinin olumsuz yansımalarına karşı dirençli hale getirmek öncelikli hedefimiz” sözlerine yer verdi.

İnsan ve etraf odaklı bir idare anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul Güç AŞ iş birliğiyle “Sera Gazı Emisyon Azaltım ve İklim Ahenk Çalıştayı” düzenledi. Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen çalıştayın birinci yarısında, Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık’ın açılış konuşmasının akabinde İstanbul Güç AŞ Genel Müdürü Yüksel Yalçın, iklim planlarının tarihçesi, iklim değişikliği ve tesirleri, sera gazı azaltımı için yapılması gerekenler üzerine sunum gerçekleştirdi. Çalıştayın ikinci yarısında ise ilçedeki sera gazı emisyon ölçüsü ve iklim değişikliği kaynaklı risklerin azaltımına yönelik atölye çalışmaları yapıldı. Bu doğrultuda çalıştaya katılanlardan oluşan gruplarca güç, ulaşım ve atık bahislerinde projeler geliştirildi.

 

“Sera gazı emisyonlarını tesirli bir biçimde azaltmak üzere bir amaç koyduk”

Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık yaptığı konuşmada, “Kaynaklarımızı gelecek kuşakları düşünmeden, bilinçsiz bir halde tüketiyoruz. Yarattığımız tahribatın artık geri dönülemez bir boyuta yaklaştığının farkında olmalıyız. Hayatın devam edebilmesi için etrafa karşı duyarlılıklarımızın artması lazım. Tabiatın bozduğumuz istikrarını yine sağlamak için farkındalık çok değerli. Kentimizi iklim değişikliğinin olumsuz yansımalarına karşı dirençli hale getirmek öncelikli amacımız. Sera gazı emisyonlarını tesirli bir biçimde azaltmak üzere bir maksat koyduk. Sürdürülebilir Güç ve İklim Hareket Planı çalışmalarına haziran ayında başlamıştık. Belediyemizde bulunan tüm ünitelerimiz bu sürece etkin bir biçimde katılıyor. Avrupa Birliği Belediye Liderleri İklim ve Güç Sözleşmesi’ni imzalayarak sera gazı salınımını 2030 yılına kadar yüzde 40, 2050 yılına kadar da yüzde 80 azaltacağımızın taahhüdünü verdik” sözlerine yer verdi.

 

“Beylikdüzü’nü her açıdan örnek bir ilçe haline getirmek için çalışıyoruz”

İlçede yapılan çalışmalara da değinen Çalık, “Siyasallaşan güç krizlerini aşmanın yolu kamusal yatırımlardan geçiyor. Piyasanın değil, halkın gereksinimlerine nazaran düzenlenmiş siyasetleri bir an evvel oluşturmak zorundayız. İlçemizde, İklim Aksiyon Planı’na uygun sera gazı azaltım çalışmaları için eğitimler vermeye, farkındalık çalışmalarını yürütmeye devam edeceğiz. Meclisimizde araç filomuzla ilgili bir karar almıştık, çalışmalarımız sürüyor. Yalnızca binek araçların değil, çöp araçlarına varıncaya kadar bu kente hizmet veren tüm araçların elektriklilerle değiştirilmesi için aksiyon almış durumdayız. Yeşil alanları artırıyoruz. 2019’dan bugüne yaptığımız park sayısı 74’e ulaşmış durumda. Bisiklet yollarını, yeni yaptığımız bütün itibar yollarına ekliyoruz. Bir yandan da toplu taşıma sayısının artırılması için büyük bir eforun içerisindeyiz. Beylikdüzü’nü her açıdan örnek bir ilçe haline getirmek için takım arkadaşlarımla birlikte çalışıyoruz” formunda konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen