Paz. May 5th, 2024


Derya Tüzen, Konak Belediye Lideri Aday Adaylığını açıkladığı basın açıklamasında ”Ülkenin üzerindeki karabulutlara karşın aşsız, işsiz, mutsuz bayanın kalmadığı bir kent yaratmak istiyorum.” dedi.

”Sn. Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Liderim Ozan Ali İLGEZDİ, İlçe yöneticilerim, çok değerli işçi parti üyelerimiz, Demokrasinin teminatı bedelli basın mensubu meslektaşlarım, ‘Kızkardeşlik Bilinci’ bayan kümesi arkadaşlarım, Değişimin itici gücü STK’larımız ve saygıdeğer konuklarımız, Benim bu kutsal vazifeye aday adaylığımı açıklarken yanımda olduğunuz için sonsuz teşekkür ediyorum. Sizlerin de bildiğiniz üzere artık değişimin, devrimci değişimin eylemsel istikameti başlamıştır. Bu seçim, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılının birinci seçimleri… Cumhuriyetimizi korumak, prensiplerini yaşatmak en kıymetli görevimiz

Konak Belediye Lider Aday Adaylığımı açıklarken…

  • Bugün 5 Aralık

1930 yılından itibaren çıkarılan bir dizi yasa ile evvel Belediye seçimlerine katılma, sonra köylerde muhtar olma ihtiyar meclislerine seçilme hakkı tanınan bayanların milletvekili seçme ve seçilme hakları, 5 Aralık 1934’te Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile tanındı. Bugün uygar geçinen ülkelerde 1970 li yıllara kadar düzenlenememiş bu doğal hakkı herkesten evvel kazanmamızı borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, kendimizi gerçekleştirmemize emek vermiş ve ebediyete göçmüş tüm demokrasi işçilerini ve

  • Balkanlardan Göçmüş ailemin Yeni Nesil temsilcisi bir Levent, Gültepeli olarak,   Aydın Erten Başkan’ımızı rahmetle anıyorum.  Gençliğimizin idolü olarak yüreğimize bu hizmet aşkını onlar ektiler.

Şimdi, yeni Genel Liderimiz Özgür Özel ile şiddetlenen değişim rüzgarıyla… Aydınlık,  modern bir hayatı kurgulayan ortak vizyonumuzla, güzel bir yönetişim örneği göstererek, ülkemiz için model olacak bir kent yaratmak ismine birlikte hareket etmeye başlayacağız.

2014 yılında köylerin mahalle olduğu 6360 sayılı yasa ile yönetişime kapı açan lokal idarelerin, bilimle çağdaş kentler yaratabilmesi için 50 kişiyi geçen, kendi alanlarında uzman grup arkadaşlarımla ülkemizin her köşesinde onlarca belediyemize projeler, eğitimler ve danışmanlıklar yapmaktayız.

Bugün değişim, dönüşüm, yönetişim vurgusuyla…

Çocukların aydınlık sabahlarda, karınları tok, sırtları pek, gülen yüzlerle okul yoluna çıkabilmeleri için…

 

  • Çevre yolunu geçerken gündüz gözüyle, hüzünle baktığımız bu yorgun kenti yenilemek ve yaşanabilir sokaklar yaratmak,
  • Ülkenin üzerindeki karabulutlara karşın aşsız, işsiz, mutsuz bayanın kalmadığı bir kent yaratmak,
  • Belediyeciliğin rutin işleri yapan bir memurluk, onore etme makamı olmadığını; değişen dünyaya ayak uydurarak, insanı keyifli kılmak için gereksinim duyulan tüm hizmetlerin planlanması, sunulması şartlarını sağlamak üzere…

Yerelin tüm paydaşlarını, en yüksek yararda birleştiren, iştirakçi, adil bölüşümcü, aktif bir yönetişim gereğini en yeni, en yeterli örneklerle göstermek üzere yola çıkıyoruz.

Artık sizlerin vizyonunu da ekleyerek daima birlikte hayallerimizi gerçeğe dönüştürme vakti gelmiştir…

Ben değil; biz yaklaşımıyla, bilimin ışığıyla, emeğin gücüyle, Konak gelişecek, değişecek…

Bu kent İpek yolundan miras bir kültürlenmeyle kadim bir kenttir. Kemeraltı Çarşısı İzmir’in kalbi, merkezi benim de büyük sevdam…

Çok kültürlü güçlü Kent İzmir’ i,  Konak’ı parlatacağız!

Ben, dağdaki son yörük çadırının dumanının bir bekçisi olarak, sizlerle birlikte… Geleneğimiz için, geleceğimiz için nöbetteyim.

Biz değişimiz…

Şimdi Kalkın…Birlikte tüm renklerimizle… Keyifli, huzurlu, gelişen Konak için çalışacağız.

Biz Arkadaşlarımızla Bütünsel projelerimizle Konak için hazırız.

Değişim biziz…

    Hepinize teşekkür ediyorum.

Doğurduğum ve doğurmadığım tüm çocuklarım ismine, ülkem ismine, geleceğimiz adına… Sağ olun var olun.

Hayırlı Olsun.”

 

 

Peki ya Derya Tüzen kimdir? Eğitimi, iş geçmişi ve projeleri…

*EĞİTİM:

İzmir İnönü A. Lisesi MATEMATİK

9 Eylül Üniversitesi İ.İ.B.F – İKTİSAT

Anadolu Üniversitesi LOKAL YÖNETİMLER

Anadolu Üniversitesi MEMLEKETLER ARASI İLİŞKİLER

Anadolu Üniversitesi SOSYOLOJİ

Onlarca sertifikalı eğitim aldım ve veriyorum

Halen 5. Fakülte İDEOLOJİ Kısmında Eğitimim sürüyor

**İŞ/DENEYİM :

*YEREL İDARELER / BELEDİYELER:

2014 yılında, Vilayet Özel Yönetimler ve köy kavramlarının değişim sürecinde; 6360 ve 5018 Sayılı Yasalar ile Belediyecilik / Lokal Yönetimler’ in hizmet alanı ve formu değişti. Hesap verilebilirlik, tedarik üzere bir ticari işletme yapısının da eklenmesiyle, mal ve hizmet yelpazesi artarak, köyün en ücra köşesine kadar zarurî alanı genişleyen yeni Büyükşehirlerin, İlçe Belediyelerin işçi eğitimi ve danışmanlığı muhtaçlığı arttı.

2014’ deri bugüne kadar, üst seviye donanımlı bir takım ile PRIME A.Ş. Kurucusu ve İdare şurası Lideri olarak tüm ülkede bu alanda birinci ve en kapsamlı hizmeti vermekteyiz.

Özellikle siyasi işe alımla gelmiş verimsiz çalışanları, aktif istihdama yönelik davranışlar kazandırmak birinci gayemiz olmakla birlikte…

Kentsel dönüşüm, Ulaşım master planları, Köy- Kent Projesi; tarım ve su ile etrafın korunması ile faal kullanımına yönelik makro planların hazırlanması, uygulanması, Mali işler ünitesinin özel eğitimleri, eğitim, kültür sanat, spor ile bağlantılı tüm çalışanın eğitimi ve planlanması, Ataerkil sistemde bayanı 2. İş gücü yaparak gelirin dağılımında fiyatsız bırakmaya uygun sistemde, herkesi çalışmasının karşılığını alabilir kılmaya yönelik eğitim ve planlamalarla verimlilik, kalite artışına yönelik, büyüme ve kalkınmaya çarpan tesiri yaratmaya yönelik geniş bir düzlemde danışmanlık yapıyoruz. Tüm çalışmalarımızda mevcut çalışanların yapılan işlerin sürdürülebilirliği ve sorumluluk alması konusunda süreç bitmeden hazırlıyoruz ve idareye raporluyoruz.

* VERİLEN EĞİTİMLER:

*6000’ den fazla Belediye Çalışanının, farklı ünite ve vazifelerde bulunan çalışanın eğitimi, danışmanlığı seminerler, raporlaması… (2014- Halen)

*Türkiye’ de bir belediyede yapılabilecek en büyük nitelik ve nicelikte bir çalıştayın, yetiştirilen işçi tarafından yapılması/ 2015 / Hatay BŞB. Ulaşım Çalıştayı/ 1 Hafta/ 2000 katılımcı/ TV’ de canlı sunum.

*Türkiye çapında en çok sayıda ve kalitede Belediye Otobüsü sürücüsü eğitimi, Eğitimci Eğitimi…

* 2010-2011 ‘Karacan Akademi Kursları’ (İzmir’de 5, Türkiye geneli 45 Şube – 1000 Personel) Misyon Tarifi: Kurum Müfettişi;

-Eğitim yöneticisi ve halkla münasebetler çalışanı geliştirme seminerleri hazırlama ve uygulama,

-Ruhsatsız şubelerin açılış onayı ve bölüm edilen tüm şubelerin yasal yapılandırması,

-İktisat Kümesi Öğretmenliği ve yardımcı kaynak, imtihan ve soru hazırlanması.

-Türkiye’ de birinci ve tek, özel bir eğitim kurumu, iç denetçi çalıştırarak stratejik araştırma ve geliştirme raporları hazırlattı.

-Personele kriz periyodunda motivasyon kazandıran özel seminerler hazırlanması ve sunumu tarafımdan yapıldı.

* 2010-2012 ‘Rekortmen Dershaneleri ve Lisesi’

Görev Tarifi: Genel Koordinatör;

-Marka yaratma, dershaneler zinciri oluşturma konusunda kurucuya rehberlik ve danışmanlık hizmeti. Bina seçimi ve tadilatı.

-M.E.B. onayı, ruhsat alımı (Dershane ve özel okul olarak devam ediyor

*2003 -2010 ‘Deniz Yabancı Lisan Kursu’

Görev Tarifi: Kurucu- Müdür;

-Türkiye’ de birinci sefer, sahibi olduğum merkez aracılığıyla fiilen devlet okuluna giren resmi M.E.B. onayıyla

-yaklaşık 6.000 devlet okulunda okuyan öğrenciye- o yıllarda yalnızca kolejlerde verilebilen yabancı lisan ve sanat etkinliklerinin uygulamasını gerçekleştirdim. Ülkemizde fırsat eşitliği sağlamak konusunda bir ihtilaldir. Mezuniyet merasiminde, bir ilköğretim okulu, tüm 5. sınıflarında, 2’şer saatlik İngilizce tiyatro oyununu oynayabilmiştir.

*2002-2004 ‘SMMM- İzmir TESMER – Staja Hazırlık Merkezi-’

-3568 sayılı maddede defter tutma yetkisi verilen SMMM’ ler için staja başlama hazırlık imtihanı kurs hizmetleri verilecek binanın yer seçimi, açılış çalışmaları,

-İktisat Kümesi Öğretmeni.

*2002-2004 ‘ROYAL AKADEMİ’ e- ticaret Kursları/ Dış Ticaret Öğretmeni.*2002- 2004 ‘Kariyer Kurs Merkezi’ -İktisat Kümesi Öğretmeni.*1997 2002 ‘Murat Kurs Merkezi’ -İktisat Kümesi Öğretmeni.

** 1997-Halen/ Kurucu-Müdür- Kısım Başkanlığı- Usta Öğretici olarak eğitim verdiğim dersler (7000 saat fiili öğretmenlik):

1-İktisada Giriş / Temel İktisat (Mikro-Makro), İktisat Teorisi, 2-Kamu Maliyesi, 3-Kamu İktisadı, 4-Yerel İdareler, 5-Devlet Bütçesi, 6-Uluslararası İktisat, 7-Çalışma İktisadı, 8-Dünya İktisadı, 9-Türkiye İktisadı, 10-İktisadi Kalkınma ve Büyüme,11-Para Teorileri ve Siyasetleri, 12- Maliye Siyaseti, 13-Uluslararası Mali Münasebetler, 14-Stratejik İdare, 15-Girişimcilik 16-Kooperatifçilik…

-Yukarıda belirtilen derslerde KPSS ve AÖF, Müfettişlik, Bankacılık, Kaymakamlık, Savcı, Hakimlik Vb. İmtihanlarına hazırlık derslerinde öğretmenlik yanı sıra;

-Çeşitli resmi imtihanlara hazırlık yardımcı kaynak kitapları, imtihan denemeleri, soru bankaları hazırlanması, denetlenmesi, editörlük. Ayrıca… ‘Kişisel Gelişim’ Başlığı altında 28 Farklı bahiste eğitimlerimiz sürmektedir. Başlıcaları:

1-Yönetimin Daima Geliştirilmesi, Liderlik

2-Birlikte Kazanan Ekipler (Takım Çalışması)

3-Zaman İdaresi – Toplantı Yönetimi

4-Stres Yönetimi- Kriz İdaresi, Sıkıntı Durum Tahlili ve Krizleri fırsata Dönüştürme Yönetimi

5-Etkili Bağlantı Becerileri- Vücut Dili

6-Etik

7-Tüm Lokal İdare Ünitelerinde her seviyede çalışan eğitimleri…

*Personele toplumsal ve ruhsal takviye programları, farkındalık ve kuruma bağlılık vizyon ve misyon eğitimlerimi her kurum için farklı hazırlayıp şahsen uygulama ve içselleştirilmesini takip ve kontrolünü yapmaktayım.

*Kurs Programı Hazırlamanın Temelleri; Eğitim Planlaması ve Uygulanması

*İnsan Kaynağını Araştırma ve Geliştirme

*Stratejik idare ve pazarlama

*Ürün çeşitlemesi, Pazar yaratma ve Piyasa geliştirme

*Kurumsal Yapılanma ve Gelişme

*Verimlilik ve Altyapı Geliştirme,

*Performans Kıymetlendirme ve Performans Artırma Yönetimi

*Maliyet denetimi, Kâr ve Verimliliğin Arttırılması

*Stratejik Planlama, Piyasa Liderliği Yolları ve Rekabet Stratejisi Oluşturmak

*Kariyer Danışmanlığı, Ömür Koçluğu… İktisat okur müellifi olmayan toplumlar için iktisadi düşünme seminerleri veriyorum.

*** Balkan Ülkelerinde , Türkçe Konuşma Temelli Okul Öncesi eğitimin başlayabilmesi emeliyle bir proje yazdım. 30 İlköğretim Öğretmeni’ne ‘Okulöncesi Öğretmenlik’ eğitimini ve evrakını alabilmesi için Türkiye’ye davet edip, masraflarını da karşıladım. Bugün, Kuzey Makedonya- Üsküp- TİKA Okullarında benim öğretmenlerim Türkçe (anadilde) okul öncesi eğitime başladılar (2018 – 2019)

*** Tüm çalışmalarımın bir ölçek iktisadında toplanacağı ‘Her Köy Bir Kent’ başlıklı kitabımı, 2023 Şubat ayında, 2. İktisat Kongresine özel bir baskıyla, gelecek kalkınma planına tavsiye niteliğinde sunmak üzere yazımım devam ediyor.

*SATIŞ-PAZARLAMA-HALKLA ALAKALAR İLE İLGİLİ İSTİHDAM:

*1989-1994 İşmik Ltd. Şti. Toptan Sıcak Satış, Perakende Mağazalara uyum, sevkiyat, lojistik.

*1994-1995 Üni Metal – Adnan Menderes, Dış Sınırlar Free Shop.

*1998-2001 yıllarında;

-Markiz Mobilya, Öztan Mobilya: Maliyet tahlilleri ve 5.000 m2 mağaza fizibilite, açılış, pazarlama ve işçi eğitimi.

-Dilek İç Giysi A.Ş: Perakende dalına geçiş, perakende mağaza açılış Danışmanlık, EGS Park Bornova Açılış, Mağaza Md.

-Aytenler Dokumacılık: Fabrika Üretim sonu “Barkod Sistemi” Kurulması, Toptan Sıcak Satış, Perakende Mağazalara uyum, sevkiyat, lojistik. .

*TV. PROGRAM ÜRETİM, SUNUM VE KÖŞE MÜELLİFLİĞİ:

*WPS ( WORLD PRESS FEDERATION / DÜNYA BASIN FEDERASYONU) ÜYESİSARI BASIN KARTI SAHİBİ

*2018- Hala NOT MECMUA Genel Yayın Direktörü. *2010- Hala / Gazetem Ege, Yenigün Gazetesi, Gazetem İzmir, Yeni Van, Büyük İstanbul Gazetesi / Köşe Müellifi.

*2012- Hala Yenigün TV/TV 35/ Ses TV; (İzmir Sofrası; Gündem yüklü siyaset.

*İzmir Konuşuyor; İmal, sunum. Lokal İdare Seçim Süreci ve Aday Adayları ile canlı, aktüel gelişmeler.

*Kadın Deryası/ Üretim, sunum. Günü meskende geçiren bayanın bilinçlendirme. *Ege Tv/ Sora Sora Programı Üretim ve Sunum. Aktüel Aktüel.

*TV35/ Cumartesi Renkleri Programı İmal ve Sunum. İzmir, Yeni Aktüel)

 

*HALEN DEVAM EDEN FAALİYETLERİ:

*PRİME DANIŞMANLIK EĞİTİM A.Ş. KURUCU ORTAK OLARAK PROJE/İŞTİGAL KONUSU: MAHALLÎ İDARELER, SİYASİ PARTİLER, ÖZEL İŞLETMELER… İnter Faal Kişilikli Proaktif Başkan Tabanlı İşçi Yetiştirme MİSYON: Genel Koordinatör/ Eğitimci Mevcut Durum Tahlili yaparak, AB ve öbür misal fonlardan hibe karşılığı makro projeler hazırlama ve uygulama, kurumsallaşma alt yapısını kurma. Dairelerin eğitimi, proje seçimi, hazırlanması, uygulama…

*Bir lösemi annesi olarak, lösemiyi anlatan, birinci duyduğunda ret, kabule geç ve yaşamsal paha taşıyan (3 yıl onkoloji kliniğinde edindiğim) deneyimleri de birtakım okullarda, derneklerde ve kümelerde anlatarak, yaşamadan, vakit kaybetmeden, müdahalenin kıymet yarattığı hususları anlatarak farkındalık yaratmaya çalışıyorum.

*Türkiye’de ilik bankası ve onkoloji merkezleri heyetimi ve rantabl çalışması ile ilgili; Kanser ile ilgili kamuoyunu bilinçlendirme seminerlerim sürecek.

*Bir yıl boyunca ‘METAVERSE’ eğitimi aldım. Bayana şiddet ve pedofili ile gayret amaçlı ‘ KINA YAKIN’ isimli oyunumu 5. Sefer sahnelenmeye hazırız. Helogramlar ile yeni bir bakış açısı sunmak için tüm grup çalışmalarını tamamladı.

 

Son 1 YIL:

‘Ege Yönetişim Platformu’ kurucularından biri olarak çok sayıda dernek vb. kurumun tek çatıda toplanmasıyla Ülke için Öncü STK çalışmaları uygulamak üzere ağır bir üretim süreci… ‘

Her Köy Bir Kent’ Projemiz13. Kalkınma Planları için gelişmeleri bir kitap haline getirme…

Deprem bölgesi gereksinimlerinin karşılanması ve kentlerimizin yine yapılanması üzerine projeler hazırlamak ve finans/ hibe bulma çalışmaları.

*Deprem, etraf; toprak, su, hava üzere kavramlara hassaslık artırmak üzere ilköğretim öğrencilerimiz için hazırladığım yeni kahramanları olan 12 kitaplık bir çocuk serisi resimlenmeye ve baskıya hazırlanıyor.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen