Cts. Nis 27th, 2024

Yer aldığı sosyal sorumluluk projeleriyle adından sık sık bahsettiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, bu kez sosyal medya hesabından yayınladığı bir mesaj ile gündeme geldi. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Emine Erdoğan, yayınladığı mesaj ile Gazze’de yaşananlara dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde Katar ziyareti sırasında çekilen görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, programa dair açıklamaları ile gündeme gelmişti. Sosyal medya hesaplarından sık sık paylaşımda bulunan Emine Erdoğan, bu kez 75 yıl önce imzalanan BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin yıl dönümünü dolayısıyla paylaşımda bulundu. Emine Erdoğan; “İsrailli bir bakan, Gazze’ye atom bombası atmayı ‘seçeneklerden birisi’ olarak değerlendirirken sesini çıkarmayan dünya, evrensel insan haklarından nasıl bahsedebiliyor?” dedi. 

Emine Erdoğan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

“EVRENSEL İNSAN HAKLARINDAN NASIL BAHSEDEBİLİYOR?”

Yaptığı sosyal medya paylaşımı sırasında 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği acımasız saldırılara dikkat çeken Emine Erdoğan, gerçekleşen saldırılar üzerine tüm dünyanın sessizliğinden bahsetti. Emine Erdoğan, paylaşımı sırasında “Dünyada barışı ve düzeni tesis etmek maksadıyla 75 yıl önce imzalanan BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin yıl dönümünü, Gazze’de insan hakları ayaklar altına alınırken karşılıyoruz. ‘Çocuk’ denildiğinde akan suların durması gerekirken iki aydır kefenlere sarılı Gazzeli masum çocukların görüntüleriyle sarsılıyoruz. İsrailli bir bakan, Gazze’ye atom bombası atmayı ‘seçeneklerden birisi’ olarak değerlendirirken sesini çıkarmayan dünya, evrensel insan haklarından nasıl bahsedebiliyor?” ifadelerine yer verdi. 

Emine Erdoğan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajı

“İSRAİL İNSANLIĞIN TÜM DEĞERLERİNİ KATLEDİYOR”

Paylaşımında İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıların bugün kutlanan Dünya İnsan Hakları Günü üzerine insanlık dışı olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan; “İsrail, Filistin’de açıkça küresel insani değerlere ve uluslararası hukuka karşı gelerek insanlık suçu işliyor. Sadece kadınları, çocukları, yaşlıları değil insanlığın tüm değerlerini katlediyor. Türkiye olarak, her yerde, her kurum ve araç ile bu zulmü dünyaya duyurmaya, suçluları haykırmaya, seslerimizi barış için birleştirmeye devam edeceğiz.” dedi. 

“HERKESE EŞİT VE ADİL DAVRANILDIĞI BİR DÜNYA DÜZENİ DİLEĞİYLE”

Paylaşımı sırasında Dünya İnsan Hakları Günü için eşit ve adil bir dünya düzeninin var olması gerektiğini söyleyen Emine Erdoğan, geleceğe dair iyi temennilerini dile getirerek paylaşımını sonlandırdı. Emine Erdoğan; “Mazlumun, masumun, mültecinin, ihtiyaç sahibinin din, dil, ırk temelli farklılıklar üzerinden okunmadığı, herkese eşit ve adil davranıldığı bir dünya düzeni dileğiyle… Dünya İnsan Hakları Günü!” şeklinde konuştu. 

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen