Pts. May 6th, 2024


Ağır bir seyahat yılı sona ererken, dünyanın en büyük memleketler arası havayolu Emirates, yolcularının dünya çapında 140 uçuş noktasına yaptıkları seyahatlerinde ne izlediklerini ve dinlediklerini detaylarıyla inceleyerek açıkladı.

2023’te ice üzerinden en çok izlenen filmler

Birinci sınıf cümbüş isteyen yolcular, 6.500’den fazla sinema, TV programı, podcast ve müziğin yanı sıra spor ve memleketler arası haberleri izlemek için canlı TV kanalı sunan Emirates ice ile seçim yapmakta zorlanıyor.

Dünya genelindeki Emirates yolcuları tarafından mevcut 2.000’den fazla Hollywood sineması, birçok milletlerarası sinema ve 2023’ün en güzel sinemaları içinden en çok izlenen sinemalar ortasında, görsel açıdan büyüleyici bilim kurgu filmi Avatar: The Way of Water, George Clooney ve Julia Roberts’ın başrollerini paylaştığı bir romantik güldürü sineması olan Ticket to Paradise ve popülerliğini koruyan aksiyon filmi Top Gun: Maverick bulunuyor. Dünya genelinde uzun uçuş yapan yolcular birebir zamanda The Lord of the Rings üçlemesi ve John Wick filmleri üzere serileri de tercih etti.

İngilizce içeriklerden sonra en çok izlenen milletlerarası sinemalar ortasında iki Bollywood aksiyon filmi Vikram Vedha ve Bholaa, Fransız tansiyon filmi La Syndicaliste, Kore draması Return to Seoul ve 2023 Cannes Altın Palmiye ödüllü Fransız yapımı Anatomie d’une chute yer alıyor. Arapça konuşan yolcular ise en çok kentin 16. yüzyıldaki işgalini anlatan Buyrukluk filmi Khorfakkan‘ı izledi.

Çocuklar ve çocuk ruhlu kalanların 2023’teki en tanınan tercihleri arasında Puss in Boots: The Last Wish, Tom & Jerry Cowboy Up! Teen Titans Go! & DC Superhero Girls ve The Üstün Mario Bros. Movie yer aldı.

2023’te ice üzerinden en çok izlenen TV dizileri ve içerikleri

Uzun uçuşlarda Emirates yolcularının, HBO Max imali Succession‘ın tüm dönemlerini ve The White Lotus‘un her iki dönemini büyük bir beğeniyle izlemesi, bu dizilerde fevkalâde yüksek izlenme oranlarının kaydedilmesine neden oldu. Komedi çeşidinde ise Emirates yolcuları sevilen sitcom’lardan Friends, Brooklyn Nine-Nine ve The Big Bang Theory dizilerini tercih ederken; drama tipinde de birçok yolcu, iki tarihi drama olan The English ve Women of the Movement’ın yanı sıra Bryan Cranston’ın başrol oynadığı tansiyon dolu drama Your Honor’ı seçti.

Çocuklar ve gençler en çok 90’larda geçen bir sitcom olan ünlü SpongeBob SquarePants‘ı tercih ederken, yaşı daha küçük çocuklar ise Australia’s BlueyHey Duggee ve Supertato‘yu izledi.

Sport 24, BBC World News, CNN ve Sky News Arabia dahil olmak üzere Emirates yolcuları ice canlı TV kanallarında Kral III. Charles ve Kraliçe Camilla’nın taç giyme merasimleri, Formula 1® yarışları, NFL Superbowl, İngiltere Premier Ligi, Augusta Masters, ICC Kriket Dünya Kupası 2023, Rugby Dünya Kupası 2023, Wimbledon, DP Dünya Tipi ve ABD Açık Tenis Turnuvası üzere çeşitli spor ve toplumsal aktiflikleri izledi.

2023’te Emirates yolcularının kulağına en beğenilen gelen müzikler

Emirates yolcuları 3.000’den fazla albüm, 500’den fazla çalma listesi, 40.000’den fazla kesim ve 4.000 saatten fazla müzik ve podcast’ten oluşan ice kütüphanesi içinde en çok Mozart’s Chamber Music albümünü dinleyerek sofistike istikametlerini gösterdi. Ed Sheeran’ın Subtract albümü de birinci üçte yer alırken, şaşırtan olmayan bir biçimde Taylor Swift ve onun Midnights albümü en üst sıradaki yerini muhafazaya devam etti. Çocuklar ise Cocomelon, Bluey, Kidzbop ve Encanto film müziklerinin Juniors Music kategorisinde üst sıralarda yer aldığı ice’a doyamadı. Emirates uçuşlarındaki en tanınan çalma listeleri arasında Arijit Singh Playlist, ABBA’s Timeless Pop Anthems, Best of Fairuz ve Khaleeji Classics yer aldı. Global müzikte yolcuların eriştiği en tanınan bölgeler Hindistan, Kore ve Afrika olurken; en çok dinlenen sanatkarlar Kore’den Jimin, Nijerya’dan Burna Uzunluk ve Filipinler’den SB19 oldu. Bazı odyofiller ise müziğin ötesinde içeriklere yöneldi ve 40.000 feet yükseklikte dinlenirken yağmur, uyku ve tabiat seslerinin yer aldığı çalma listelerini dinlediler.

Emirates yolcuları memnunluk ve sıhhat içeriklerini beğeni ile karşıladı

Her ruh haline ve kişiliğe hitap eden Emirates ice, tıpkı vakitte yolcular ortasında tanınan olan memnunluk ve sıhhat içerikleri için de özel bir alan sağlıyor. Doğada rahatlama serisi izleyicileri yeryüzü cennetine hakikat dinlendirici ve görkemli seyahatlere davet ederken; bir dizi keşif belgeseli de hayatı dolu dolu yaşamanın yollarını keşfettiriyor. Emirates yolcuları 2023’te, Sophie Morgan’ın sevdikleri şeyler etrafında yeni hayatlar kurma isteğiyle birleşen beşerlerle tanışmak için Birleşik Krallık boyunca bir seyahate çıktığı Living Wild: How to Change Your Life serisini de izledi. TLC Lions’ın kurucusu Gian Power’ın, öykü anlatıcılığının güçlü dünyasına girerek izleyicilere şahsî öykülerinin nasıl en büyük güçleri haline gelebileceğini gösterdiği Storytelling with Gian Power: What’s your life story? ise en çok izlenen içerikler ortasında yer aldı.

Emirates, ice ile 2023’ü tepede tamamladı

Tatil dönemi ve sonrasında yola çıkanlar için Emirates, 2023’ü yılın en tanınan sinemalarıyla kapatıyor. Yolcular, 2023’ün gişe rekorları kırarak en çok hasılat yapan sineması olan fantastik-komedi türündeki Barbie‘yi Fransızca, Almanca, İtalyanca, Brezilya Portekizcesi, Japonca, Rusça, Arapça ve Çince lisanlarında izleyerek keyfini çıkarabilecek. Barbie ayrıyeten ekrandaki sahneleri anlatarak görme engellilere de erişilebilirlik sunan “Kapalı Altyazılar” (CC) ve “Sesli Açıklama” (AD) seçenekleriyle de mevcut olacak. Emirates, sesli açıklamaya sahip 130 ve kapalı altyazıya sahip 250’den fazla sinema sunuyor. 

Aksiyon meraklıları ise bir kısmı BAE’de çekilen, ice üzerinden 8 lisan seçeneğine sahip tansiyon filmi Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One‘ı yahut Denzel Washington’ın başrol oynadığı The Equalizer 3‘ü izleyebilecek. Ayrıyeten isteyen yolcular bu üçlemenin tamamını da ice’tan izleyebilecek. Adrenalin tutkunları da başarılı bir oyuncu olan ve gerçek hayatta bir yarışçıya dönüşen yarış pilotu Jann Mardenborough’un gerçek kıssasına dayanan Gran Turismo’nun keyfini çıkartabilecek. Ayrıca Jann Mardenborough ile sinemanın imali hakkında yapılan özel bir röportaj da ice üzerindeki Emirates World podcast’inde yer alıyor.

ice‘taki birinci sınıf cümbüş 2024’e yenilikler ile başlıyor

2024’e baktığımızda, Emirates müşterileri, yeni özel içerik iştiraklerinden, yeni gelecek 50 kişilik A350 filosunda unutulmaz sinematik ve şahsileştirilmiş yolcu tecrübeleri sunacak yeni jenerasyon uçak içi cümbüş sistemlerine kadar pek çok heyecan verici gelişmeyi ice üzerinde görmeyi bekleyebilir.

Ocak ayında yolcular, Expend4bles‘ın yanı sıra görsel açıdan etkileyici ve 4 sinemadan oluşan bir bilim kurgu serisi olan The Creator‘ın tamamını da izleyebilecek. Şubat ayında ise ice’ta, Christopher Nolan’ın ödüllü sineması Oppenheimer, Sofia Coppola’nın Elvis Presley’in karısı hakkındaki biyografik draması Priscilla ve dünyanın gökyüzündeki en büyük cümbüş kütüphanesine eklenen başka birçok sinema yer alacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen