Paz. May 5th, 2024

KONYA BÜYÜKŞEHİR AVRUPA BİRLİĞİ AGORA TOPLANTISI’NA KONUT SAHİPLİĞİ YAPTI

 

Konya Büyükşehir Belediyesi ile JPI Urban Europe iş birliğinde kent içi ulaşım mevzularını odağına alan “AGORA Konya Tematik Diyalog Toplantısı” gerçekleştirildi. Türkiye ile birlikte; Avusturya, Belçika, Fransa, İsveç, Letonya ve Romanya’dan heyetlerin Konya’da buluştuğu toplantılarda iki gün boyunca kent içi ulaşım problemlerine dair tahlil teklifleri ele alındı. Yabancı heyet saha seyahatine de katılarak Konya Büyükşehir’in kent içi ulaşım modelinde geldiği standardı yakından gördü.


Avrupa Birliği’ne bağlı JPI Urban Europe (Joint Programming Initiative-Ortak Programlama Girişimi) tarafından düzenlenen “AGORA Konya Tematik Diyalog Toplantısı” Konya Büyükşehir Belediyesi’nin mesken sahipliğinde yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür ve Sanat’ta düzenlenen toplantılara Türkiye’den mahallî idare temsilcileri, üniversitelerden akademisyenler ve iş dünyasından temsilcilerin yanı sıra; Avusturya, Belçika, Fransa, İsveç, Letonya ve Romanya’dan heyetler katıldı.

“KENT İÇİ ULAŞIM” HUSUSLARI ELE ALINDI

Toplantı kapsamında düzenlenen çalıştaylarda; kentlerin iklim nötrlüğüne ulaşmasındaki zorluklar, kentlerde etkin hareketliliğin yaygınlaştırılmasındaki zorluklar ve tahliller, yük nakliyatında sürdürülebilir tahliller (güvenli, sürdürülebilir, verimli, teknoloji takviyeli, entegre kent lojistiği için yol haritası) ile kent içi trafikte sürat azaltımı nasıl sağlanır? üzere bahisler ele alınarak meselelere dair tahlil teklifleri masaya yatırıldı.

BAŞKAN ALTAY: “KONYA İÇİN YENİ BİR UFUK ORTAYA ÇIKSIN”

Konya Büyükşehir Belediyesi Lideri Uğur İbrahim Altay da çalıştaylar esnasında ziyarette bulunarak, milletlerarası seviyede bu türlü değerli bir toplantıya konut sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Yapılan çalışmalar sonucunda Konya için yeni bir ufuğun ortaya çıkması temennisinde bulunan Lider Altay, iştirakçilere muvaffakiyetler diledi.

YABANCI HEYET SAHA SEYAHATİNE DE KATILDI

İki gün süren toplantı kapsamında JPI Urban Europe, TÜBİTAK, Konya Büyükşehir Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği’nden uzmanlar tarafından sunumlar yapıldı. Yurtdışından gelen heyet saha seyahatine de katılarak Konya Büyükşehir’in kent içi ulaşım modelinde geldiği noktayı yakından gördü. Heyet; araç trafiğine kapatılan Kazım Karabekir Caddesi, Kültür Park turnikeli otobüs durakları, bisiklet tamir istasyonları, paylaşımlı bisiklet sistemi, bisiklet tramvayı, Bedesten ve Türbeönü Çarşıları yayalaştırma bölgeleri, katenersiz tramvay bölgesi ve bataryalı tramvay hakkında incelemelerde bulundu.

“AGORA TOPLANTILARI”

Avrupa Birliği’ne bağlı bir kurum olan JPI Urban Europe tarafından makul devirlerde farklı kentlerde gerçekleştirilen AGORA toplantıları, farklı geçmişlere sahip kentsel paydaşların buluşması, fikir alışverişinde bulunması, öncelikleri belirlemesi ve tartışması ve bu mevzularda birlikte çalışabilmesini hedefliyor.

Üniversitelerden akademisyenlerin, mahallî idare temsilcilerinin, planlamacıların, girişimcilerin ve iş dünyasından temsilcilerin katıldığı Agora toplantılarında kentlerin gündemdeki meselelerine tahliller aranıyor. Toplantılar ayrıyeten Avrupa Birliği tarafından finanse edilen hibeler için tanışma ve iştiraklerin oluşturulması ismine da değerli fırsatlar oluşturuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen