Cts. Nis 27th, 2024

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Prof. Dr. Mustafa Kara’nın kıymetli şair ve müelliflerden seçtiği yapıtlardan meydana getirdiği “Kırklara Karışan Mevlana” kitabı yayımlandı. Kitabın, kentin kültür ve medeniyetine büyük katkı sağlayacağına vurgu yapan Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, “750. Vuslat Yıldönümünde rahmet andığımız Hazreti Mevlâna’nın kanılarının anlaşılması, hayatının bilinmesi yolunda basımını yaptığımız kitabın güzel olmasını diliyorum” dedi.


Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, tasavvuf tarihçisi Prof. Dr. Mustafa Kara tarafından kaleme alınan “Kırklara Karışan Mevlana” kitabı yayımlandı. 

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Mevlâna’nın kanılarını ve hayatını anlatan yapıtın, kentin kültür ve medeniyetine büyük katkı sağladığına dikkat çekerek, “Hazreti Mevlâna, bugün bütün dünyanın ve bilhassa gönül coğrafyamızın yakından tanıdığı ve muhabbetle andığı arif zatlardandır. 750. Vuslat Yıldönümünde rahmet ve muhabbetle andığımız Hazreti Mevlâna’nın fikirlerinin anlaşılması, hayatının bilinmesi yolunda Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız sayısız hizmetten biri de işte bu elinizdeki eserdir” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Kara’nın hazırladığı yapıtın, Mevlâna’nın sevgisiyle Konya kültürü ve medeniyetini nasıl şekillendirdiğine dair kıymetli bilgiler içerdiğini belirten Lider Altay, Cumhurbaşkanlığı’nın “2023-750. Vuslat Yıldönümü Mevlâna Yılı” genelgesi çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmaların kent için hayati değer taşıdığını da vurguladı.

Eserin yayımında emeği geçenlere teşekkür eden Lider Altay, Mevlâna’nın anlaşılması ve kentin gelişmesi yolunda yapılan her türlü çalışmanın çok kıymetli olduğunu kelamlarına ekledi.

Hz. Mevlana’nın vefatının 750. sene-i devriyesi münasebetiyle özel olarak hazırlanan kitap, 17 Aralık’ta Konya’da ziyarete gelenlere fiyatsız olarak dağıtılacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen