Paz. May 5th, 2024


Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesinin üçüncü periyot eğitimleri başladı. Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, “İlk etapta Meram, Karatay, Çumra, Karapınar ve Ereğli ilçelerimizde 100 okulun dahil olduğu projemiz toplamda 7 bin 500 üçüncü sınıf öğrencimizin iştirakiyle başladı. Daha sonraki süreçte Kulu, Cihanbeyli ve Beyşehir ilçelerimizi de projeye dahil ederek, daha çok çocuğumuza ulaşmayı hedefliyoruz. Projeyle elde edilecek yüzme marifeti, çocuklarımızın fizikî gelişimleri, öz inanç kazanmaları ve su güvenliği konusunda bilinçlenmeleri açısından  büyük değer taşıyor”  dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve öğrencilere temel yüzme hünerleri kazandırılan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesinin üçüncü devir eğitimleri başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, çocukların sağlıklı bir halde büyümelerine katkı sağlamayı amaçlayan birçok çalışma yürüttüklerini, bu kapsamda “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesinin de değerli bir proje olduğunu söz etti.

“ÖĞRENCİLERİMİZ HEM YÜZMEYİ ÖĞRENİYOR HEM DE SOSYALLEŞİYOR”

Genç jenerasyonların bu çeşit aktivitelerle buluşturulmasının sağlıklı bir hayat usulüne yönelmeleri açısından değer taşıdığını belirten Lider Altay, şunları kaydetti:

“İlk etapta Meram, Karatay, Çumra, Karapınar ve Ereğli ilçelerimizde 100 okulun dahil olduğu ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projemizin üçüncü periyot eğitimleri toplamda 7 bin 500 üçüncü sınıf öğrencimizin iştirakiyle başladı. Daha sonraki süreçte Kulu, Cihanbeyli ve Beyşehir ilçelerimizi de projeye dahil ederek, daha çok çocuğumuza ulaşmayı hedefliyoruz. Projemiz kapsamında öğrencilerimiz, fiyatsız bir biçimde servislerle okuldan alınıp, eğitimleri bittikten sonra yine okullarına bırakılıyor. Her bir öğrencimize çanta, bone ve havlusu Büyükşehir Belediyemiz tarafından ikram ediliyor. Planlaması okul ders saatleri içerisinde olan yüzme eğitimleri, çocuklarımızın eğlenceli vakit geçirmesinin yanı sıra fizikî ve zihinsel gelişimine de katkıda bulunuyor. Öğrencilerimiz, aralığın okullarına yakın olmasına dikkat edilecek biçimde toplam 9 farklı yüzme havuzunda hem yüzmeyi öğreniyor hem de toplumsallaşma imkanı buluyor. İkinci devirde de devam edecek ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projemizle birlikte elde edilecek yüzme mahareti, çocuklarımızın fizikî gelişimleri, öz itimat kazanmaları ve su güvenliği konusunda bilinçlenmeleri açısından da büyük ehemmiyet taşıyor. Projede emeği geçen ve iştirak sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bizler, yarınımızın ışığı gençlerimiz için çalışmaya devam ediyoruz.” 

ÖĞRENCİLER EĞLENEREK ÖĞRENİYOR

İl Ulusal Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen proje kapsamında yüzme eğitimi alan öğrenciler de hem eğlendiklerini hem de yüzmeyi öğrendiklerini belirterek, Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen