Cts. Nis 27th, 2024

 

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: BAYANA KARŞI ŞİDDETTE ÂLÂ HAL İNDİRİMİ KALDIRILMALI

 
Aydın Büyükşehir Belediyesi bayana yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için Atatürk Kent Meydanı’nda “Şiddete Yer Yok” aktifliği düzenledi. Bayan haklarına dikkat çekilen aktiflikte bir konuşma yapan Aydın Büyükşehir Belediye Lideri Hasret Çerçioğlu, “İyi hal indiriminin kesinlikle kaldırılması gerekiyor. Bir erkek kravat taktığı için uygun hal indiriminden yararlanıyor; bu kabul edilebilir değil. Maddelerin daha da ağırlaştırılması gerekiyor” tabirlerini kullandı. 

Çerçioğlu, bayana yönelik şiddete en yüksek sesle “Hayır” dediklerini belirtirken, “Bu yılın birinci 10 ayında sayılar müthiş. 348 bayanımız maalesef erkekler tarafından öldürüldü. Büyükşehir Belediyesi’nin sığınma konutunda üç yıl içerisinde binden fazla kadınımıza 700 çocuğuyla birlikte hizmet verdik” dedi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin her vakit bayanın yanında yer aldığının altını çizen Çerçioğlu “İstihdam siyasetimizde bayanlarımızın yanında olduk. Eşitler ortasında bayanı tercih ettik, bu türlü yapmaya da devam edeceğiz” halinde konuştu. 

 Etkinlik alanında bayanlar Büyükşehir Belediyesi’nin psikolog, sosyolog ve toplumsal hizmet uzmanları tarafından şiddet cinsleri konusunda bilgilendiriliyor. Bayanlara yaşadıkları olumsuz durumlarda neler yapmaları gerektiği anlatılıyor. Ayrıyeten aktiflik alanında bayana karşı şiddete dikkati geçen karikatürler sergileniyor, Kent Tiyatroları tarafından da bir oyun sahneleniyor. 

 Diğer taraftan Atatürk Kent Meydanı’ndaki havuzun rengi bayana karşı gayretin bu yılki simgesi olan turuncu yapılacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen