Cts. Nis 27th, 2024

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 15. Dönem Müracaatları Devam Ediyor

 

TÜRKİYE’NİN FARK YARATAN ADAYI OLMAK İÇİN SON TARİH 30 KASIM

 

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı, Türkiye’nin yeni Fark Yaratanlarını bulmak için 15. Dönem müracaatlarını almaya devam ediyor. Programa, www.farkyaratanlar.org adresi üzerinden 30 Kasım 2023 gün sonuna kadar müracaat yapılabileceği üzere aday da önerilebiliyor.

 

Sabancı Vakfı’nın 2009 yılından bu yana, Türkiye’de toplumsal gelişmeye katkıda bulunan bireylerin ve kurumların yaptıkları çalışmalarla yarattıkları tesirleri görünür kılmak ve topluma ilham vermek gayesiyle yürüttüğü “Fark Yaratanlar” programının 15. Dönem müracaatları sürüyor. Yeni devirdeki Fark Yaratanlarını arayan programın müracaatları, 30 Kasım 2023 gün sonuna kadar www.farkyaratanlar.org adresi üzerinden gerçekleşiyor. 

 

Fark Yaratanlar Programı’na 14 yılda 14 bine yakın müracaat aldıklarını belirten Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı, 2009 yılından bu yana, 46 kentten toplumsal problemlere yenilikçi tahliller üreten 210 birey ve kurumu Türkiye’ye tanıttı. Seçilen çalışmaların yarattığı etkiyi gördükçe de gurur duyuyoruz. Bu program ile Türkiye’de toplumsal gelişmeye katkıda bulunan bireylerin ve kurumların yaptıkları çalışmalarla yarattıkları etkiyi görünür kılmayı ve topluma ilham vermeyi amaçlıyoruz. 14 yılda, 81 vilayetten 14 bine yakın müracaat aldık. Bu yıl da birbirinden kıymetli kişi ve kurumların programımıza müracaat yapması memnunluk verici. Kalan vakitte da şikâyet etmek yerine harekete geçen kişi ve kurumların müracaatlarını yahut çalışmalarıyla fark yarattığı düşünülen adayların önerilmesini heyecanla bekliyoruz.” dedi.

 

Fark Yaratanlar Programı, toplumsal problemlerin faal vatandaşlık örneğiyle nasıl çözülebileceğine dair topluma ilham vermeyi hedefliyor. Programın 15. Döneminde da adayların belirledikleri sıkıntılara getirdikleri tahlillerin somut değişim yaratması, yaratıcı, sürdürülebilir, yaygınlaştırılabilir, şeffaf ve muteber olması bekleniyor. Seçilen Fark Yaratanlar, uzmanlar eşliğinde yapılan gereksinim tahlili sonrasında uzun soluklu bir seyahate başlıyor. Fark Yaratanlar Ağı’na dahil olan kişi ve kurumlar; 1 dönem boyunca Sabancı Vakfı ile birebir çalışma bahtına sahip oluyor. Buna ek olarak dahil oldukları ağ içerisinde öbür Fark Yaratanlar ile iş birliği geliştirme, çeşitli atölye ve etkinliklere katılma fırsatını da yakalıyor. Düzenlenen aktiflik ve atölyeler ise yeniden Fark Yaratanların ilgi ve muhtaçlıkları doğrultusunda şekilleniyor. 

 

Fark Yaratanlar Programı hakkında detaylı bilgiye ulaşmak, müracaat yapmak yahut aday göstermek için http://www.farkyaratanlar.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen