Pts. May 6th, 2024


2026 Botanik EXPO için Çin’in Sichuan eyaleti ile işbirliği yapılacak
Soyer: “Botanik EXPO’yu fırsat olarak kullanalım”

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Sichuan eyaletinden İzmir’e gelen heyeti ağırladı. 2026 Botanik EXPO için işbirliğine hazır olduklarını belirten Lider Tunç Soyer, “2024’te Sichuan Eyaleti’nin başşehri Chengdu’da yapılacak Botanik EXPO’ya geleceğiz. Bunu verimli bir buluşmaya dönüştürebiliriz. Botanik EXPO’yu işbirliklerimiz için fırsat olarak kullanalım istiyorum” dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti’nden Sichuan Eyalet Halk Kongresi Daimi Komitesi Lider Yardımcısı Luo Qiang ve beraberindeki üst seviye heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. Görüşmede İzmir’in 2026 yılında, Sichuan’ın başşehri Chengdu’nun ise 2024 yılında konut sahipliği yapacağı Botanik EXPO hakkında konuşuldu. 

Soyer: “Verimli buluşmaya da dönüştürebiliriz”
Birçok alanda işbirliklerine hazır olduklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “2024’te siz Botanik EXPO’ya mesken sahipliği yapacaksınız, 2026’da da biz. 2024’te Sichuan Eyaleti’nin başşehri Chengdu’da yapılacak Botanik EXPO’ya da geleceğiz ve o gelişimizi verimli bir buluşmaya dönüştürebiliriz. İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası üzere kurumların katkılarıyla orada bir toplantı yapabilir, yerinde ziyaretler planlayabiliriz. Neleri ileriye taşımak istiyorsak temellerini orada atabiliriz. Yatırım alanı, fabrika olabilir… Botanik EXPO’yu fırsat olarak kullanalım istiyorum. 2026 yılında da siz tıpkı formda bir yol izlersiniz” diye konuştu. 

Qiang: “Çok keyifli olduk”
İzmir’i çok beğendiklerini söyleyen Sichuan Eyalet Halk Kongresi Daimi Komitesi Lider Yardımcısı Luo Qiang, “Türkiye’de birinci olarak İzmir’e geldik. İzmir’in bu kadar tertipli olduğunu, halkın keyifle yaşadığını görünce çok keyifli olduk” dedi. Lider Tunç Soyer’in Botanik EXPO’su için işbirliği önerisi için ise “Çok âlâ bir fikir olduğunu düşünüyorum” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen