Cts. May 4th, 2024


Kripto para üniteleri ‘yeni normal’ haline gelirken, Kaspersky tüketicilerin bunları kullanmaya yönelik tavırlarını incelemek emeliyle bir anket düzenledi. İştirakçilerin %81’i şu anda kripto paraya sahip olduklarını ve %55’i kripto paraları nasıl kullanacaklarını âlâ bildiklerini söyledi. Araştırmada ayrıyeten, tüketicilerin neredeyse yarısının kriptonun alışverişin geleceği olduğuna inandığı ve günlük ödeme seçeneği olarak kullanılmasından memnunluk duyacağı ortaya çıktı.

Katılımcıların yaklaşık yarısı (%44) kripto ödemelerinin online alışverişte yaygın bir tercih haline geleceğine inanıyor.  Ayrıca, iştirakçilerin çoğunluğu (%87) gelecekte kripto ile çevrimiçi ve çevrimdışı alışveriş yapma konusunda rahat olduğunu söylüyor.

Tüketiciler kriptoyu görüntü oyunları (%65), oyun içi satın almalar yahut yükseltmeler (%47) üzere hedeflerle kullanmak istiyor. %54’ü özel klavye üzere oyun ekipmanı satın almak için de kullanmayı istediğini belirtiyor.

Katılımcılar %46’sı giysi ve y%38’i yiyecek satın almak için kripto para kullanmak istediklerini söylüyor.

Kripto paraların kullanımıyla ilgili kaygı ve risklere gelince, iştirakçilerin %43’ü volatilite ve dolandırıcılıktan bahsediyor. Potansiyel güvenlik açığı algısı, kimi müşterilerin kripto para ünitesini nasıl koruyacaklarından emin olamamalarına ve bu nedenle de kullanma ihtimallerinin azalmasına neden oluyor.

Kaspersky Tüketici Eserleri Pazarlama Lider Yardımcısı Marina Titova, şunları söylüyor: “Anket sonuçlarımız, kullanıcıların kripto para konusundaki şuurunun son birkaç yılda arttığını gösteriyor. Anket iştirakçilerinin yarısından fazlası (%55) dijital para hakkında son derece yahut çok bilgili olduğundan emin. Kaspersky Premium üzere kapsamlı güvenlik çözümlerimize özel muhafaza özellikleri ekleyerek kripto topluluğunun gereksinimlerini destekliyoruz. Böylelikle müşterilerimiz siber uzayda paralarını ve şahsî bilgilerini riske atmadan kripto para ile çalışabiliyorlar.”

Kaspersky uzmanları kripto kullanımı hakkında şu ipuçlarını paylaşıyor:

  • Her vakit web cüzdanının adresini doğrulayın. Bir internet bankacılığına yahut Web cüzdanına giden kontakları takip etmeyin.
  • Göndermeden evvel, alıcının adresini (en azından birinci ve son karakterlerini) denetim edin. Gönderilen ölçüsü ve ilgili fiyatın boyutunu iki sefer denetim edin.
  • Kripto cüzdanı kaybettiğinizde yahut şifrenizi unuttuğunuzda kurtarmanızı sağlayacak anımsatıcı bir cümleniz olsun.
  • Kripto yatırımı yaparken sakin olun ve şuurlu kararlar verin. Sabırsız davranmayın yahut paniğe kapılmayın.
  • Kripto yatırımının çok riskli olduğunu her vakit hatırlayın. Kaybetmeye hazır olduğunuzdan daha fazla yatırım yapmayın. Uzmanlar her vakit yatırımlarınızı çeşitlendirmenizi tavsiye eder.
  • Güvenliği kanıtlanmış kripto para donanım cüzdanları kullanın.
  • Kripto cüzdanlarına erişmek, kripto borsalarında süreç yapmak için kullandığınız aygıtları korumak için yüksek kaliteli antivirüs müdafaası çalıştırın.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen