Paz. May 5th, 2024


Teknolojide Bayan Derneği’nin hayata geçirdiği “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Teknolojide Yüz Başkan Kadın” projesinin destekçileri ortasına katılan Vodafone, proje iştirakçisi öğrencilere mentorluk dayanağı ve Vodafone’da mesleğine başlama fırsatı sağlayacak.

Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, çeşitlilik ve dahiliyet siyaseti doğrultusunda bayan istihdamına katkıda bulunmaya devam ediyor. Teknolojide Bayan Derneği’nin hayata geçirdiği “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Teknolojide Yüz Başkan Kadın” projesinin destekçileri ortasına katılan Vodafone, proje iştirakçisi öğrencilere mentorluk takviyesi sağlayacak ve öğrencilerin eğitim sürecindeki performansını takip edecek. Programdan mezun olan öğrencilere Vodafone’da mesleğine başlama fırsatı da sunulacak. 

Vodafone Türkiye İcra Heyeti Lider Yardımcısı Nazlı Tlabar Güler, şunları söyledi:

“Çeşitlilik, dahiliyet ve hakkaniyet konusu Vodafone kültürünün kıymetli bir modülünü oluşturuyor. Bu alanda önceliklerimizi belirlerken hem çalışma arkadaşlarımızı hem de içinde bulunduğumuz toplumu gözetiyoruz. Bu alandaki odak noktalarımızdan biri de bayanların ve kız çocuklarının istihdamda eşit ve hakkaniyetli bir yer edinmesi. Öncelikli gayelerimiz ortasında eşit cinsiyet temsili ve bayan dostu meslek hayatı bulunuyor. Bunun yanı sıra tertip olarak amaçlarımıza yürürken bu kültürü herkesin derinden hissetmesi ve sahiplenmesi bizim için ehemmiyet arz ediyor. Düzey, cinsiyet ve işlev fark etmeksizin tüm bayan ve erkek çalışanlarımızla amacımıza emin adımlarla yürüyoruz. Dayanak verdiğimiz ‘Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Teknolojide Yüz Başkan Kadın’ projesiyle teknoloji kesiminde bayan istihdamını artırmayı ve bayanlara küresel bir teknoloji firmasında meslek fırsatı sunabilmeyi hedefliyoruz.”

Hedef 100 bayan ve 25 erkek

“Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Teknolojide Yüz Önder Kadın” projesi, teknoloji dalında sayıca az, motivasyonu düşük bayanları uzmanlaştırmak ve bu dalda sayılarını artırmak için bayanlara eğitimler vererek onları teknoloji uzmanlığında istihdama kazandırmayı ve Türkiye’nin iktisadına katkıda bulunmayı hedefliyor. Programa STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) alanlarında son sınıfta okuyan, yeni mezun yahut yüksek lisans eğitimlerine devam eden öğrenciler katılabiliyor. Programa katılan yetenekli ve potansiyel sahibi öğrenciler, projeye katılan şirketlerle eşleştiriliyor ve program sonuna kadar bu şirketler tarafından destekleniyor. Eğitim sonrasında öğrenciler Teknolojide Bayan Derneği dayanaklı bir sertifikasyon ve istihdam sürecine dahil oluyor. Yüzde 80 bayan ve yüzde 20 erkek kotası bulunan projede, toplamda teknoloji alanında uzman 100 bayan ve 25 erkek mezun verilmesi planlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen