Pts. Eki 21st, 2024

TürkTraktör, Logo Yazılım ile 3 yıllık dijitalleşme seyahatinde bir arada yürüme kararı aldı. Bu proje sayesinde TürkTraktör bayi ve yetkili servislerindeki 4.000’e yakın çalışanın iş süreçleri Logo tahlilleri ve DMS sistemi ile yönetilecek.

Türkiye’nin en büyük iş yazılımları markası Logo Yazılım ve Türkiye’nin tarım mekanizasyonundaki başkan kuruluşu TürkTraktör 3 yıllık bir dijitalleşme seyahatinde bir arada yürüme kararı aldı. TürkTraktör bu projeyle bayi ve yetkili servislerinin iş süreçlerini güzelleştirerek verimliliklerini artırmak hedefiyle ekosistemini dijitalleştirmeyi hedefliyor.

Bayi ve yetkili servislerin ticari gereksinimleri doğrultusunda tasarlanan entegre yazılım sıfır araç, ikinci el, yedek kesim, servis üzere operasyonların takibinde kullanılacak. Logo’nun holding ve büyük işletmeler için geliştirdiği ERP yazılımı Logo j-Platform ile tüm satın alma, satış, finans, muhasebe, e-dönüşüm, bordro, puantaj ve fiyat hesaplamaları üzere işlevlerle uçtan uca hizmet sunması planlanan projenin birinci adımı 2020 yılında tahlil çalışmalarıyla başlamıştı. Projenin bu evresinde TürkTraktör bayileri ve yetkili servisleri evreli olarak yeni sisteme geçiyor.

Kurulduğu günden bugüne 500 binden fazla motor, 1 milyona yakın traktör üreten TürkTraktör, bayilerini ve yetkili servislerini ziyaret eden müşterilerinin mağaza ziyaretinden teklifin iletilmesine, siparişin oluşturulmasından faturalama basamağına kadar tüm süreçlerini Logo tahlilleri üzerinden takip etmeyi hedefliyor. Böylelikle bayi ve servislerinin süreçlerini tek bir platformda bir ortaya getirerek, iş süreçlerini, TürkTraktör’ün iş süreçleri ile paralel ve entegre yönetebilecekleri bir hale getiriyor. Bu proje birebir vakitte TürkTraktör’ün dijital dönüşüm seyahatinde bayileri ile bağlantısını yeni bir boyuta taşıyacağı kıymetli bir adım olacak.

Türk Traktör otomasyon projesiyle ilgili konuşan Logo Küme CEO’su M. Buğra Koyuncu şunları söyledi, “Dijital dönüşümün bir boyutu da ekosistemin bütünsel olarak dijitalleşmesi. Paydaşlar, çalışanlar ve hatta tedarikçiler, iş ortakları, bayiler de dijitalleşmeye başladı. Bir şirketin tedarikçileri, bayileri ve müşterileriyle oluşan tüm ekosisteminde yaratılan bilgi ve bu bilginin yorumlanıp tüm işlerde kullanılması şirketlerin süreçlerini değiştiriyor. Şirketler ve müşteriler tarafından üretilen bu bilgiler büyük bir dijital yığına dönüşüyor. Böylelikle değişen iş kültüründe bırakılan her iz, anlamlandırılmak üzere biriken ‘Büyük Veri’ye dönüşüyor. Tam da bu noktada paydaşların ortasındaki bilgi akışını düzenleyen, entegre eden, konuşturan sistemlere muhtaçlık duyuluyor. Kurumsal iş yazılımları da bedendeki damarlar üzere bilgi akışının sağlıklı bir halde yapılmasını sağlıyor. Bu manada TürkTraktör üzere kesiminde öncü ve önder bir kuruluşla böylesine büyük bir iş birliğine başlayarak bayi ekosisteminin dijitalleşme seyahatine paha katmaktan çok memnunuz.”

LOGO YAZILIM HAKKINDA

Türkiye’nin en büyük yerli iş yazılımları markası Logo Yazılım, mikro işletmelerden kurumsal büyük işletmelere kadar farklı ölçeklerdeki şirketler için uygulama yazılımı tahlillerini pazara sunuyor. Logo’nun ekosisteminde, 1.200’den fazla çalışan ve 800’den fazla iş ortağıyla, ülke genelinde 5.000 kişi yer alıyor. Ayrıyeten Logo, 2000 yılında birinci halka açılan bilişim şirketi unvanını aldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen