Per. Eyl 26th, 2024

Biftek Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram biftek
  • 4 orta uzunluk patates
  • Kekik
  • Ayçiçek yağı

Sosu için;

  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates yada biber salçası
  • Tuz
  • Su

Biftek Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patatesleri soyup, parmak kalınlığında halka formda keselim ve yıkayıp, kurulayalım. Yağı kızmış tavada artlı önlü dışı kızarana kadar pişirelim.
  2. Daha sonra pişen patatesleri tabağa alalım. Ocağın altını kapatıp, biftekleri fırın tepsisine dizip gerili önlü kekik dökelim.
  3. Patatesleri pişirdiğimiz tavada yağı tekrar kızdırıp kısık ateş biftekleri pişirelim. Biftekleri ocakta aykırı düz edip ocağı hızlıya alalım.
  4. Bifteklerin her iki tarafıda pişince üzerinde kızarıklıklar oluşunca geniş bir tencereye üst üste gelmeyecek formda dizelim.
  5. Üzerine patatesleri dizelim, büyük olan patatesler etin üstüne gelecek formda dizelim, patateslerin üst üste gelmesi değerli değil. Etin yeterli pişmesi için tek sıra dizilmeli.
  6. Patatesleri ve biftekleri pişirdiğimiz tavaya salçayı ve tuzu döküp salçamızı kavuralım. Üzerine su döküp kaynayana kadar pişirelim.
  7. Hazır olan sosumuzu tencereye dökelim. Sosumuz patateslerin üstüne çıkması gerekiyor. Şayet sos kâfi gelmediyse üzerine kaynar su ekleyebilirsiniz.
  8. Yemeğimizi orta ateşte pişirelim, kaynamaya başladığı vakit ocağın altını kısalım.
  9. Suyun azaldığını farkettiğiniz vakit üzerine tekrar su ek edelim (ben eti yeterli pişmiş sevdiğim için çatalla denetim ettiğimde kolay modüllere ayrılıyorsa et pişmiş demektir) ocağın altını kapatıp yemeğimizi yarım saat soğumaya bırakalım ve daha sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Dip not:Benim bifteklerim çok ince olduğu için 45-50 dakika da pişti. Etiniz kalınsa pişirme sürenizi uzatın. Ve kesinlikle etler tencerenin tabanına tek tek olacak biçimde yerleştirin. Yağınızı sakın değiştirmeyin üzerine yağ ekleyebilirsiniz ancak bütün süreçler tıpkı tavada olması çok kıymetli. Bir püf nokta daha patateslerinizi ne kadar kızartırsanız o kadar lezzetli olur.

Biftek Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen