Cum. Eki 18th, 2024

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin çağdaş ve hijyenik şartlarda hizmet veren mezbaha tesislerinde 5 Milyon 671 Bin 612 kg kırmızı et üretildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe, Marmaris, Milas Mezbaha Tesisleri vatandaşlara kaliteli, inançlı ve standartlara uygun hizmet vermek için pandemi müddetinde de çalışmalarına orta vermeden devam ediyor. Vatandaşlara sağlıklı koşullarda hizmet veren Büyükşehir Belediyesi mezbaha tesislerinde 2021 yılı içerisinde 19 Bin 451 adet büyükbaş, 8 Bin 789 adet küçükbaş hayvan kesilerek 5 Milyon 671 Bin 612 kg kırmızı et üretildi.

Mezbaha tesislerinin ISO 22000:2018 sertifikaları yenilendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi bağlı Menteşe, Milas ve Marmaris Mezbaha Tesisleri Milletlerarası Besin Güvenliği ve Hijyen Standartlarına uygun kırmızı et üretimi yapıldığı manasına gelen ISO 22000:2018 Besin Güvenliği İdare Sistemi kapsamında gerçekleşen tüm kontrollerden muvaffakiyetle geçerek sertifikalarını yeniledi. ISO22000:2005 olan eski Besin Güvenliği İdare Sistemi standartları tüm Dünya’da 2018 yılında güncellenmişti.

“Çiftlikten sofraya sağlıklı ve inançlı gıda” misyonuyla hizmet veriliyor

Modernizasyon ve uygunlaştırma çalışmalarına orta vermeksizin devam edilen Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin mezbaha tesislerinde memleketler arası besin güvenliği ve hijyen standartlarına uygun et üretimi yapıldığını manasına gelen ISO 2200 (Gıda Güvenliği İdare Sistemi) evrakı bulunuyor. Ayrıyeten mezbaha tesislerinde teknolojik gelişmelerin takibi, hizmet içi eğitimler, “Türk Besin Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği” kapsamında yapılan aylık mikrobiyolojik tahliller, Veteriner doktorların titizlikle yürüttüğü denetimler ve soğuk zincirin korunduğu tam donanımlı et taşıma araçlarıyla “Çiftlikten sofraya sağlıklı ve inançlı gıda” misyonuyla Muğla’da vatandaşlara hizmet veriliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen