Per. May 9th, 2024

Kayseri’de Şehit Aileleri, Anneler Günü Nedeniyle Kartal Şehitliği’ni Ziyaret Etti. Tunceli’nin Nazimiye İlçesindeki Sarıyayla Jandarma Karakolu’na 30 Nisan’da Teröristlerce Düzenlenen Baskında Şehit Düşen Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit’in Annesi Nazmiye Koçyiğit de Oğlunun Mezarını Ziyaret Etti.

Kayseri’de şehit aileleri, Anneler Günü nedeniyle Kartal Şehitliği’ni ziyaret etti. Tunceli’nin Nazimiye ilçesindeki Sarıyayla Jandarma Karakolu’na 30 Nisan’da teröristlerce düzenlenen baskında şehit düşen Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit’in annesi Nazmiye Koçyiğit de oğlunun mezarını ziyaret etti.
Hayatındaki en güzel hediyeyi, şehit oğlu Kemal’in verdiğini dile getiren anne Koçyiğit, “Benim üzülmemi hiç istemezdi. Yaşarken beni en yüce yerlere koymak isterdi. İstediğini yaptı ama bu kadar acı olmamalıydı.” diyerek gözyaşı döktü.

Gözyaşları içerisinde şehit oğlunun kendisini aramasını isteyen anne Koçyiğit, “Ne olur yalan deyin, inanmıyorum. İnanmak istemiyorum, yavrum seni nasıl koydum o toprağa. Sana nasıl kıydılar. Hep korkardım, kendine de söylemezdim oğlum, dikkat et dedikçe ‘korkunu ben biliyorum anne’ derdi. ‘Ama sonuçta şehit olurum, o mutluluğu yaşasam daha ne isterim’ derdi. Anneciğim ne olursun telefon aç.” diyerek,duygularını dile getirirdi.

Şehitliğe, yakınlarıyla birlikte gelen aileler, çocuklarının mezarını temizleyip güller bıraktı. Şehit anneleri, şehitlikten ayrılmadan önce çocuklarının resimlerini son kez öptü.

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz da siyasilerin birlik olarak terörü bitirmesi çağrısında bulundu. Tüm şehit annelerinin gününü kutladığını belirten Yavuz, artık acıların dinmesi için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini dile getirdi. (Cihan Haber Ajansı)

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen