Paz. Nis 28th, 2024

Başkent İslamabad’da yoğun güvenlik önlemleri altında geçen etkinliğe uluslararası modacılar ve Pakistan sosyetesi büyük ilgi gösterdi. Pakistan’ın önde gelen 32 markasının 2011 ilkbahar-yaz kreasyonları kadın ve erkek mankenler tarafından sergilendi.

Ülkenin geleneksel giyim kültürünün tersine modern ve Batılı tasarımların ağırlıkta olduğu İslamabad Moda Günlerinde tekstil, deri, ayakkabı ve diğer moda aksesuarları ön plana çıktı. Uluslararası standartlarda düzenlenen etkinlik, Pakistan’ın en lüks ve güvenli oteli olarak bilinen Serana’da yapıldı. Çok sayıda yabancı tasarımcı ve modacının katıldığı etkinliğe Pakistan sosyetesinin önde gelen isimleri büyük ilgi gösterdi.

AA muhabirine konuşan İslamabad Moda Günleri organizatörlerinden moda tasarımcısı Kaimar Rokni’ye göre, bu etkinlik ülke için ”sembolik anlam” ifade ediyor. Ülkesinin son yıllarda siyasi cinayetler, terör ve doğal felaketlerle anılır hale geldiğine işaret eden Rokni, ”Böylesine büyük bir organizasyon yaparak moda kanalıyla dünyaya mesaj vermek istedik” dedi.

Moda etkinliklerinin ekonomik boyutuna da dikkati çeken Rokni, Pakistanlı modacıların tasarımlarının bu gibi etkinlikler sayesinde Rusya’dan Fransa’ya, İngiltere’den Kanada’ya kadar geniş pazarlara ulaşma imkanı yakaladığını kaydetti.

Yoğun güvenlik önlemleri altında geçen moda günlerinde Urduca yayın yapan gazete ve televizyonların muhabirlerinin alınmaması dikkati çekti. Defileleri az sayıda medya mensubu yabancı gazeteci izledi. Etkinliği düzenleyen firma yetkilileri, hedef gösterilme endişesiyle yerel medyanın defilelere alınmadığını açıkladı.

AA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen