Cts. Nis 27th, 2024

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, Euroleague 3. Ön Eleme Turu maçında Lietuvos Rytas’u 71-63 mağlup ederek Euroleague’e kalmayı başardı.


Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines Euroleague 3. Ön Eleme Turu maçında ev sahibi Lietuvos Rytas ile Litvanya‘nın Vilnius kentinde bulunan Siemens Arena’da karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 71-63 kazanan Galatasaray Eurolegue’de mücadele etmeye hak kazandı.

Karşılaşmanın ilk periyotu 21-13 Rytas üstünlüğü ile sona ererken ikinci periyotta oyuna ortak olan Galatasaray ilk yarıyı 28-30 önde tamamlamayı başardı.

Üçüncü periyotla beraber oyun tamamen Galatasaray‘ın kontrolünde devam etti ve bu periyot sonu da 40-52 temsilcimizin üstünlüğü ile sona erdi.

Son periyotta da geriye düşmeyen Galatasaray karşılaşmayı 71-63 kazanmayı başardı.

Sarı kırmızılı ekip bu galibiyet neticesinde tarihinde ilk kez Euroleague organizasyonuna katılacak ve İspanya‘nın FC Barcelona Regal, İtalya‘nın Montepaschi Siena, Rusya‘nın Unics Kazan, Polonya‘nın Asseco Prokom Gdynia, Slovenya‘nın Union Olimpija Ljubjana takımlarıyla birlikte D Grubu’nda mücadele edecek.

Bu sonuçla beraber Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, Eurolegue’de mücadele edecek Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker’in ardından üçüncü temsilcimiz olmayı başardı.

Maçlar 19 Ekim’de başlayacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen