Paz. Nis 28th, 2024

Yargıtay Başavcılığı’na, Ak Parti’yi kapatma davasını, internet andıcından alınan bilgiyle açıp açmadığı soruldu.


Star Gazetesi’nden Helin Şahin’in haberine göre; Ergenekon Mahkemesi, Yargıtay Başsavcılığı’na "Kara Propoganda sitelerindeki haberleri AK Parti hakkındaki kapatma davası iddianamesine delil olarak koydunuz mu?" diye sordu.
O SİTELERDEKİ BİLGİLERİ KULLANDINIZ MI

İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasıyla birleştirilen Kara Propaganda amacıyla Genelkurmay tarafından kurulduğu iddia edilen İnternet Andıcı davasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi bir dizi kritik karara imza attı. Yargıtay Başsavcılığı’na kara propaganda sitelerinde yayınlanan haberlerin AK Parti hakkında açılmış olan kapatma davasında delil olarak kullanılıp kullanılmadığını soran mahkeme, Genelkurmay Başkanlığı’ndan da İnternet Andıcı’nın aslını ve tüm ekleri ile andıçla ilgili resmi yazışmaları istedi. İşte mahkemenin o kararları:
ANDICIN ASLI VE TÜM YAZIŞMALARI İSTENDİ

– Mahkeme, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazarak, eski Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından AK Parti hakkında açılan kapatma davası iddianamesinde Kara Propaganda sitelerindeki yayınlardan yararlanılıp yararlanılmadığı, iddianameye buradaki yayınlardan dilel olarak alınanlar var ise bunların hangi haberler olduğunun bildirilmesini istedi.

– Mahkeme, Genelkurmay Başkanlığı’na da dava konusu olan ‘İnternet Andıcı’ isimli belgenin aslının, tüm eklerinin ve konu hakkındaki yazışmaların mahkemeye gönderilmesini istedi.
Takip ettiğiniz sitelerde suç var mıydı?

– İnternet andıcının eklerinde yer alan, yayınları Genelkurmay Başkanlığınca tarafından yakından takip edilen, içerikleriyle ilgili ‘irticacı, bölücü’ gibi fişmelemeler yapılan internet haber siteleriyle ilgili olarak herhangi bir suç duyurusu yapılıp yapılmadığı da Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği’ne soruldu.

– Mahkeme, Genelkurmay Başkanlığı tarafından işletildiği ve takip edildiği bildirilen sitelerle ilgili olarak 4’er aylık periyotlarda MGK veya Başbakanlığa sunulmak üzere bir rapor hazırlanıp hazırlanmadığını da Genelkurmay Başkanlığı’na sordu.
Somut emir var mı diye tekrar soruldu

– Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığına ayrı ayrı müzekkere yazılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, isimleri belirtilen sitelerin kurulması, işletilmesi ve bu sitelerde iddianameye konu yayınların yer alması yönünde herhangi bir somut direktif bulunup bulunmadığının bildirilmesine hükmetti.

– Genelkurmay Başkanlığınca kapatılmasına karar verildikten sonra bu sitelerin alan adlarıyla ilgili olarak herhangi bir tedbir alınıp alınmadığının, halen bu sitelerin kimler tarafından kullanıldığının bildirilmesine karar veren mahkeme heyeti, ‘internet andıcı’nda adı geçen 4 site ve bağlantılı sitelerin tam isimlerinin bildirilmesini de hükme bağladı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen