Sal. May 7th, 2024

Türkmenistan, Devlet Başkanını Seçiyor

Dünyanın önemli enerji ülkesi Türkmenistan’da devlet başkanlığı seçimleri yapılıyor.


>> Bunu sadece Türk askeri yapar

Ülke genelinde kurulan 2 bin 307 sandıkta oy verme işlemi yerel saat ile 08.00 ‘ da (TS 05.00) açıldı. Oy verme işlemi yerel saatle 20.00’de sona erecek.
Beş milyonu aşkın nüfusun bulunduğu Türkmenistan’da, 2 milyon 900 bin seçmen, devlet başkanlığı seçimi için sandık başına gitti. 8 adayın yarıştığı seçime, halktan yoğun katılım var. Ülke genelinde 2 bin 307 sandıkta oy veren vatandaşlar, daha önceki seçimlere nazaran daha yoğun ilgi gösteriyor.

Oy verme işlemi devam ederken, seçim bölgelerinde konser ve çeşitli şenlikler düzenleniyor. Seçim bölgelerinde Türkmen milli kıyafeti giymiş kadın ve erkekler halk oyunları danslarını gösteriyor.

BAŞKAN ADAYLARI OYLARINI KULLANDI
Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov’un da aralarında bulunduğu 8 adayın yarıştığı seçimlerde, bütün adayların oylarını kullandığı belirtildi. Devlet Başkanı Berdimuhamedov, bugün erken saatlerde başkent Aşkabat yakınlarındaki Çandibil ilçesinde 11 No’lu sandıkta oyunu kullandı. Oy kullanmaya, babası, oğlu ve torunlarıyla gelen Berdimuhamedov, diğer adaylara da başarılar diledi.
İlk once babası Malikguli Berdimuhamedov oyunu kullanırken, ardından Devlet Başkanı Berdimuhamedov ve oğlu oylarını kullandı.

SEÇMENLERİN YÜZDE 47,97 ‘ İSİ OYUNU KULLANDI
Yerel ve yabancı gözlemcilerin de takip ettiği seçimlerde, seçmenlerin yüzde 47,97 ‘ isi oyunu kullandı. Türkmenistan Yüksek Seçim Kurulu ‘ ndan yapılan açıklamaya göre, yerel saat 12.00 (TSİ 09.00) itibariyle seçmenlerin yüzde 47,97 ‘ isi oylarını kullandı.

Türkmenistan bulunan yabancı gazeteciler, başkent Aşkabat ‘ ta AşkabatGallaÖnümleri Kurumu ile Türkmen Devlet Ziraat Üniversitesi ‘ nde seçim sandıklarını gezerek, vatandaşlarının oy verme işlemini takip etti. Ayrıca gazeteciler Aşkabat ‘ ın yakınlarındaki Ruhabat ilçesi ve Abadan kentindeki seçim sandıklarında da seçim sürecini izledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen