Cum. Nis 26th, 2024

Altın fiyatları, ABD Tarım Dışı İstihdam raporunun yayınlanmasının ardından 1.780 dolar ile sınırlanan 20 dolarlık bir artışın ardından, Cuma günü 1.760 doların altındaki önceki aralıklara geri döndü. Sarı metal, son birkaç gündür net bir yön göstermeden hareket ediyor ve haftayı neredeyse hiç değişmeden kapattı. Peki bundan sonra altın piyasasını neler bekliyor. Kriptokoin.com olarak iki analistin değerlendirmelerini ve tahminlerini sizler için derledik.

“Altın, Fed’in daralma beklentileri karşısında savunmada”

Altın fiyatları, beklenenden daha zayıf gelen ABD istihdam rakamlarının ardından yaklaşık %1 artışla iki haftanın en yüksek seviyesi olan 1.780 dolara ulaştı. Ancak yükseliş momentumu, piyasanın bunun Federal Rezerv’i muhtemelen Kasım ayında olmak üzere tahvil alımlarını azaltmaya başlama konusunda caydırmayacağı gerçeğini kabul etmesiyle birlikte, daha fazla devam edemedi ve kazanımlarını geri verdi.

ABD Eylül ayı Tarım Dışı İstihdam verisi,  yaklaşık 500.000 artış beklentisinden ciddi anlamda saparak, 194.000 artış olarak gerçekleşti. Bununla birlikte, işsizlik oranı %5,1 beklentiden daha fazla gerileyerek, Ağustos’taki %5,2’den %4,8’e düştü. Aynı zamanda ortalama saatlik kazançlar aylık %0,6 ve yıllık %4,6 arttı.

Piyasa analisti Guillermo Alcala’ya göre, altın fiyatları, bir dizi faktör nedeniyle son dört hafta içinde yaklaşık %4 değer kaybettikten sonra, savunmada kalmaya devam ediyor. Analist, dünyanın önde gelen merkez bankalarının kademeli para politikası normalleştirme beklentilerinin ve özellikle ABD Merkez Bankası’nın önümüzdeki aylarda QE’nin sona erdiğini açıklayacağına ilişkin beklentilerin, değerli metallerin cazibesini azalttığını belirtiyor. Ayrıca, ABD Gösterge Tahvili’nin haftanın büyük bölümünde %1,5’in üzerinde olması, doları güçlendirdi ve böylece dolar cinsinden değerli metal fiyatları üzerindeki baskıyı artırdı.  

Altın fiyatları teknik görünümü

Analist Guillermo Alcala, altının şu anda 1.745 doların üzerinde konsolide olduğunu (6 Ekim’in en düşük seviyesi), buranın altında, bir sonraki destek seviyesinin 1.720 dolar (29 ve 30 Eylül en düşük seviyesinde) olacağını ve bunun da 2021’in en düşük seviyelerini (1.680/90 dolar) takip edeceğini belirtiyor ve analizine şu şekilde devam ediyor:

Altın fiyatları yukarı yönde, 1.760 dolar (20 günlük SMA) ve 1.780/85 dolar (50 günlük SMA ve 22 Eylül’ün en düşük seviyesi) üzerine geri dönmeli. Bu da boğalara olan güveni artıracak ve altını 15 Eylül’ün yükseği olan 1.807 dolara doğru yönlendirecek.

Ortalık dağıldığına göre, altın fiyatları için sırada ne var?

Piyasa analisti Yohay Elam, Teknik Confluences Dedektör’ün, altının Pivot Noktası bir günlük Destek 1 ve bir haftalık Fibonacci %38,2’nin yakınsaması olan 1.748 dolarda güçlü bir dirence sahip olduğunu gösterdiğini söylüyor ve şu seviyeler işaret ediyor:

Yukarıya baktığımızda, 1.765 dolarda bekleyen direnç kümesi daha zayıf görünüyor. Bir günlük PP Direnç 1 ve bir aylık Fibonacci %38,2’den oluşur. Daha yukarıya bakıldığında, izlenecek bir sonraki satır, Bollinger Band 15dk-Üst, PP bir günlük Direnç 3 ve Basit Hareketli Ortalama 200-4h dahil olmak üzere çizgilerin bir birleşimi olan 1.780 dolardır. 1.748 doların altında, bir sonraki destek 1.738 dolardır, bu da Fibonacci’nin bir haftalık %61,8’inin fiyata ulaştığı yerdir.

Altın fiyatları direnç ve destek seviyeleri

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen