Cum. Nis 26th, 2024

Bitcoin fiyatı, 8 Ekim öğleden sonra artan satış baskısı ile küçük bir zirveye ulaştı. Bir çekiş formasyonu geliştiriyor ve bu da yüksek bir risk ihtimali olduğunu gösteriyor. Bunların yanında analist Jonathan Morgan, Ethereum’un grafiğinde bazı karmaşık davranışlar gözlemlediğini söylüyor. Son derece yükselişli bir Ichimoku grafiğine sahip olmasına rağmen, analiste göre alıcılar Ethereum fiyatını yükseltmek için herhangi bir takip yapmıyorlar. XRP fiyatı da çok durgun bir konumda kalıyor.

Bitcoin fiyatı geçici bir zirvede olabilir mi?

Bitcoin fiyatı geçen Cuma gününden bu yana muhteşem kazançlar elde etti ve bir haftada yaklaşık %28 yükseldi. Bununla birlikte, mevcut günlük fiyat hareketi, 56.000 dolar değerinde bir satış baskısı ile birlikte biraz yüksek görünüyor. Analiste göre Tenkan-Sen’e 48.000 ila 50.000 dolar arasında geri dönmek için 56.000 dolar seviyesinden %13 düşüş bekleyebiliriz. Günlük mum çubukları ile Tenkan-Sen arasında önemli bir boşluk var; analist fiyat ve Tenkan-Sen arasındaki boşlukların uzun sürmeyeceğini belirtiyor.

Ek olarak, Optex Bantları osilatörü, Bitcoin’in (BTC) aşırı uçlarda işlem gördüğünü gösteriyor. Bileşik Endeks 29 Temmuz’dan bu yana ikinci en yüksek seviyede ve 19 Aralık 2020’den bu yana üçüncü en yüksek seviyede işlem görüyor. RSI 65 seviyesinin altına dönerse, analiste göre Bitcoin için aşağı doğru uzayabilecek bir devam hareketi görebiliriz. Bu hareket 48.000 doların üzerine kadar devam edebilir.

Ethereum fiyatının yükseliş koşullarını desteklemek için alıcılara ihtiyacı var

Ethereum fiyatı yakın zamanda İdeal Boğa Ichimoku Koparma formasyonunu onaylamak için gerekli tüm koşulları yerine getirdi. Tipik olarak, bu model tamamlandığında piyasaya önemli bir ivme girer ve enstrümanı daha da yükseltmek için güçlü satın alma desteği çöker. Ancak Ethereum Bulutun üzerinde bazı daha yüksek hareketler üretse de, analiste göre tepki böyle bir yükseliş kırılması oluşturmak için beklendiği gibi değil. Osilatörlerde, hareketin sonlanma tehdidi altında olabileceğine dair uyarı işaretleri veriyor. Ayrıca, Optex Bantları aşırı uçta ve Bileşik Endekste genişletilmiş gizli düşüş eğilimi var.

Jonathan Morgan, boğaların herhangi bir momentum kaybına ve daha hızlı zaman dilimlerinde satış baskısındaki artışa karşı uyarıyor. Satıcılar kontrolü ele alırsa, analiste göre ayılar büyük olasılıkla Tenkan-Sen, Kijun-Sen ve %50 Fibonacci geri çekilme hattının olduğu 3.000 dolar seviyesini yeniden test edecek. Bununla birlikte, alıcılar Ethereum’u ATH seviyesinin üzerine çıkarmaya devam ederse, analiste göre hiçbir şey boğaları 6.200 dolar hedefinden alıkoyamayacak.

XRP istikrarsızlığı ve kararsızlığı

XRP fiyat kalıntıları Ichimoku Cloud içine sıkışıyor ve çok dalgalı ticaret koşulları yaşamaya devam ediyor. Analiste göre alıcılar Chikou Span’ın mum çubuklarının üzerinde 1,12 dolardan kapanmasını bekliyor olabilir, ancak bu gerçekleşse bile XRP yine de Bulutun içinde olacaktır. Bileşik Endekste Ethereum için aynı tür gizli düşüş farklılığı XRP için de mevcuttur. XRP, Bulutun altında 0,99 dolardan kapanırsa daha fazla satış baskısı tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Bu seviyelerden ayılar, analiste göre XRP’yi 0,84 dolar civarında önceki desteği test etmeye zorlayabilir. Bulutun üzerinde bir kırılma meydana gelirse, 3,00 dolara giden yol nispeten düzgün olmalıdır. 

Son olarak Morgan’a göre piyasanın her iki tarafındaki trader’ler ve yatırımcılar, XRP fiyatının Ekim ayında daha da konsolide olduğunu görmeye hazır olmalı, en az 20 Ekim’e kadar Bulut sadece bir şerit kadar incelebilir. 

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen