Per. Nis 18th, 2024

Zamansız mücevherlerin tasarımcısı Begüm Kıroğlu, dünyanın değişim ve dönüşüme girdiği bu dönemde kabuklarını kırıp yenilenme yolunda adımlar atıyor.

Mısır’da keşfedilmesinin ardından İspanyolların Kolombiya’da bulmasıyla beyaz altın anlamına gelen ‘Platina’ ismini verdikleri platinin geleceği, büyümeyi, değişimi, yeni fikirleri ve bilgeliği sembolize ettiğine inanılıyordu. Altından sonra en kıymetli metal olduğuna inanılan platin, yeni koleksiyonuyla birlikte ilk kez Begüm Khan ailesine katılıyor. Dirençli ve işlemesi zor bir maden olmasına rağmen doğru tekniklerle çalışıldığı zaman yumuşak ve kolay şekillenebilir yapıya sahip olması, tasarımcı Begüm Kıroğlu’na göre günümüz insanının direncine rağmen doğru fikirler ve zamanla şekil alabilirliğini temsil ediyor.


20. yüzyıl’da ilk kez alyans olarak kullanılmaya başlanan platin, saflığı, asaleti ve dayanıklılığı sembolize etmesiyle romantik bir şekilde evlilik için uyumlu görüldü. Kral XVI. Louis tarafından “krallara layık tek materyal” olarak adlandırılan platinin bugün Begüm Khan koleksiyonunda yer alması tesadüf değil, Kıroğlu aynı 19. yüzyılda olduğu gibi bugün de dünyanın büyük bir dönüşümden geçtiğine inanıyor. Bu değişimle birlikte platinin pozitif gücünü vurgulamak isteyerek yeniden doğuşa göz kırpıyor.


Begüm Khan Sonbahar/Kış 21-22 sezonuna, gücü ve bağlılığı simgeleyen zincirlerin başrolde yer aldığı Chain Reaction ile başladı. Bu koleksiyonun devamı niteliğindeki Platin Koleksiyonu, sınırlı sayıda üretilen 20 özel parçadan oluşuyor. Her iki koleksiyon da Begüm Khan markası 10. Yılına girerken sahip olduğu dönüşüme eşlik ediyor. Dünyanın geçirdiği izolasyonun ardından herkesin sevdikleriyle ve doğayla tekrar ve bu sefer daha kuvvetli kurduğu bağları sembolize eden ve markanın metamorfoz dönemini başlatan Chain Reaction koleksiyonundaki parçalara Platin Koleksiyonu yeni bir yorum katıyor. Kullanılan yarı değerli taşlar ve özellikle kristal ve pırlanta saflığı platinin asilliğini yüceltiyor

Bu değişim sürecinde yeni elementler eklerken markanın sürdürülebilirliğini korumak ve alameti farikası parçaların klasikleşmesini sağlamak büyük bir rol oynuyor. Begüm Khan Platin Koleksiyonu, kendi DNA’sına sadık kalırken aynı zamanda tüm dünya gibi değişimden geçen ve bu değişimi vurgulamak isteyen Begüm Khan kadınının çok ilgisini çekecek.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen