Cum. Nis 26th, 2024

Roma merkezli moda evi Valentino, markanın yeni kimliği için yeni bir paket ve kutu insiyatifi öne sürüyor. Önümüzdeki aydan itibaren Valentino butiklerinde ve internet sitesinde başlayacak olan paket insiyatifinden önce varolan paketler, tükenmesi için dünya genelinde dağıtılacak.

Kırmızı logolu beyaz bir alışveriş çantası tasarlayan Valentino, paketlerini %55 geri dönüştürülmüş kağıttan üretecek. Paketlerin %40’ı tüketici atıklarından gelirken, %15’i ise geri dönüştürülmüş üretim materyallerinden elde edilecek.

Yeni Valentino Paketleri (Valentino)

Paketlerin yanı sıra hediye kutularını karton kutulardan üreten Valentino, pelur kağıtları ise sürdürülebilir olarak yönetilen ormanlardan elde ediyor. Butikteki malzemeleri ve hediye kartlarını da çevreye duyarlı olarak güncelleyen Valentino, kartlar için %75 bambu ve %25 organik pamuk malzemelerini tercih etti. Etiketler aynı materyallerden üretilirken, arkasında kullanılan kayıt ise %55 oranda geri dönüştürülmüş kağıttan elde edilecek.

Sadece paketler ve kartlar ile kalmayan Valentino, gamboçları da %100 geri dönüştürülmüş pamuktan üretiyor. Markadaki tüm aktivasyonlar için sürdürülebilir malzemelere geçiş yapan Valentino, aksesuar kutularında %100 geri dönüştürülmüş karton, %55 geri dönüştürülmüş kayıt kullanırken, su geçirmez paket kaplamaları için de %100 geri dönüştürülmüş malzemeler kullanıyor.

Daha yoğun bir renkte tasarlanan Valentino kırmızısı ile yeni bir dönemin açılışını yapan İtalyan moda evi, son insiyatifleri ile çevre sorunlarına dikkat çekiyor. Geçtiğimiz ay, ‘Valentino Vintage Project’ adındaki yeni projelerini duyuran Valentino Kreatif Direktörü Pierpaolo Piccioli, dünya genelinde birçok vintage butik ile iş birliği yaparak moda döngüsüne katkıda bulunmak istediğini vurgulamıştı.

Aynı zamanda geçtiğimiz Mayıs ayında anti-kürk politikalarını benimseyeceğini açıklayan Valentino, 2022’nin başından itibaren tasarımlarında kürk kullanmayacağını belirtmişi. “Anti-kürk duruşu, şirketimizin değerleri ile mükemmel bir uyum sağlıyor.” diyen Valentino CEO’su Jacopo Venturini, “Önümüzdeki koleksiyonlar için çevreye daha fazla dikkat çekmek için alternatif materyaller araştırmasında tüm hızımızla ilerliyoruz.” diye eklemişti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen