Per. May 9th, 2024

Geçtiğimiz sene dijital Gucci Garden ile metaverse’e ilk adımlarını atan Gucci, “dijital ortamlarda kalıcılığını” kanıtlamak için şimdi de Roblox’a giriş yaptı. Gucci Town adlı sanal toplanma alanı, çeşitli mini oyunlar, bir kafe ve oyun içi avatarların yanı sıra sanal bir mağaza ile Roblox’ta varlığını büyüten Gucci, dijital ortamda tam anlamıyla bir kasaba kurdu. Roblox’taki “Creative Corner” ve Vault Plaza gibi yerlerdeki sergilerin gezilmesini teşvik eden Gucci aynı zamanda oyuncuların İtalyan markanın ‘kodlarını’ keşfetmesini istiyor.

Gucci’nin Yeni İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nicolas Oudinot, The Verge’e yaptığı açıklamada, “Deneyimi tasarlarken başlangıç noktası her zaman topluluk olmuştur. Buna bağlı olarak, gelecekteki gelişmeleri Gucci ve müşterileri arasında açık bir diyalog olarak öngörüyoruz. Roblox topluluğundan ortaya çıkan içerik yaratıcıları ve yetenekler bünyemizde olacak, biz de Alessandro Michele’nin sürekli değişen vizyonuyla gelişen yaratıcı mesajlarımız sonsuza kadar değişim içinde olduğundan ekosistemi yeni fikirler ve görsel uyaranlarla dolduracağız,” dedi.

Geçtiğimiz haftanın başında küresel bir ‘gaming’ akademisi kuran Gucci, Faceit ve Dünya Sağlık Örgütü ile bir araya gelmişti. Dijital dünyada varlığını gün geçtikçe daha da çok artıran Gucci, şimdi ise Roblox ile tüm nesillere hitap eden bir lüks moda markası olma yolunda ilerliyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen