Sal. Nis 30th, 2024

ESPN ve Netflix’in “The Last Dance” belgeseli koleksiyonerlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Şimdi de yeni bir Sotheby’s açık artırmasında, Michael Jordan’ın 1998 NBA Finalleri’nde giydiği forma satışa sunuluyor. Chicago Bulls takımındaki final sezonunda giydiği bu forma, “The Last Dance” belgeselinde de görülmüştü.

Sotheby’s tahminlerine göre $3 ila $5 milyon arasında satılması beklenen forma, bir Michael Jordan forması için verilecek en yüksek müzayede fiyatı olarak kayda geçecek. 6 Eylül’den 14 Eylül’e kadar açık artırmaları kabul edecek olan Sotheby’s, aynı zamanda formayı 17-20 Ağustos arası Monterey, Kaliforniya’da ve 6-12 Eylül arası New York’taki merkezlerinde sergileyecek.

“1997-1998 sezonu belki de Jordan taraftarları arasında en popüler sezonlardan biri çünkü Michael yeteneklerinin zirvesine ulaşırken aynı zamanda Chicago Bulls ile bir NBA Şampiyonası’nda son şansı olacağını anladığı şeyin peşinden gidiyordu,” diyen Sotheby’nin sokak giyimi ve modern koleksiyon ürünleri başkanı Brahm Wachter, bu formanın şu ana kadar en çok ilgi görecek formalardan biri olduğunu tahmin ettiklerini bildirdi.

1998 NBA Finalleri, tüm zamanların en çok izlenen NBA Finalleri arasında olmuştu. Seride altıncı maç olan Ürdün’deki son Chicago Bulls maçı, hala en yüksek puan alan ve en çok izlenen NBA Finalleri oyunu olma rekorunu elinde tutuyor. Ancak birinci oyunda, o zamanki antrenör Phil Jackson tarafından bulunan “Son Dans” terimi ile takım için bambaşka bir anlam ifade ediyordu. Utah’a gelen takım, Utah Jazz ile gürültülü bir seyirci karşısında karşı karşıya gelmişti ve Jordan’ın 45 dakikada 33 sayı atmasına rağmen uzatmada kaybetmişti.

1998 NBA Finalleri birinci oyun forması, açık artırmada yer alan iki formadan biri. Formaların çoğu özel sektöre ait, ancak bir tanesi 2016’dan beri Smithsonian Ulusal Afrika Amerikan Tarihi ve Kültürü Müzesi’nde bulunuyor. Sotheby’s, bu müzayededen önce, Diego Maradona’nın 1986 Dünya Kupası’nda giydiği formayı $9.3 milyona satarak, şimdiye kadar satılan en değerli forma ve spor parçası için dünya müzayede rekorunu kırmıştı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen