Per. May 9th, 2024

Egzotik destinasyon şovları ve yüksek mücevher sunumları dönemini kapatan Anthony Vaccarello ve Saint Laurent, Cuma gecesi Fas, Marakeş yakınlarındaki Agafay Çölü’nde bir İlkbahar Yaz 2023 erkek defilesi düzenledi. İngiliz sanatçı ve set tasarımcısı Es Devlin ile bir araya gelen Saint Laurent Kreatif Direktörü Anthony Vaccarello, 1949 yılında Kuzey Afrika’da geçen ve varoluşsal umutsuzluğu araştıran, Paul Bowles’un “The Sheltering Sky”a adlı romana atıfta bulundu.

View this post on Instagram

A post shared by SAINT LAURENT (@ysl)

Etkileyici defile set tasarımı ve ilham kaynağı yanı sıra çevreye olan zararı minimize etmeyi hedefleyen Saint Laurent, etkinliğin tamamen karbon nötr olduğunun altını çizdi. Women’s Wear Daily’e bir açıklama yapan Saint Laurent, “Etkinliğin karbon ayak izi hesaplanıyor ve tüm sera gazı emisyonları, yalnızca kritik ormanları ve biyolojik çeşitliliği korumakla kalmayıp aynı zamanda yerel toplulukların geçim kaynaklarını da destekleyen doğrulanmış REDD+ projeleri aracılığıyla dengeleniyor” dedi.

Malzemelerin ve ekipmanların mümkün olduğu durumlarda kiralandığını, yeni ürünlerin ya yeniden kullanıldığını, geri dönüştürüldüğünü ya da Marakeş’te halı yapmak için kumaşları geri alacak kadın kooperatifleri de dahil olmak üzere yerel dernekleri desteklemek için bağışlandığını söyleyen Saint Laurent, set için kullanılan suyun içilemez olduğunu ve daha sonra Agafay bölgesindeki zeytin ağaçlarını sulayacağını ekledi. Çöl bölgesi, korunan alan olarak sınıflandırılmamış olsa da Saint Laurent, çevresel etki araştırması yapmak ve sahada biyoçeşitlilik, fauna ve flora yönetimi hakkında öneriler sunmak için yerel uzmanlar tuttuğunu söyledi.

View this post on Instagram

A post shared by SAINT LAURENT (@ysl)

Ek olarak bölgede binlerce meyve ağacı dikmek ve Achbarou köyüne bir sulama sistemi kurmak da dahil olmak üzere sivil toplum kuruluşu aracılığıyla çeşitli hayırsever eylemleri finanse edeceğini vurgulayan Saint Laurent, Akrich köyünde su kuyusu ve güneş enerjisi sistemleri kazmak ve Zerkten bölgesinde çocukları sürdürülebilir uygulamalar ve yerel biyoçeşitliliğin korunması konusunda eğitmek için bir bahçe kurmak gibi projeler yürütüldüğünü ekledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen