Paz. May 5th, 2024

İş dünyası çok uzun yıllar boyunca benzer giyim kalıplarının arasında sıkışıp kaldı. Ceket, pantolon, takım elbise derken, hem tasarımcılar hem de bireyler, bu geleneksel kalıpların dışına çıkmayı çok başaramadılar. Ancak, son birkaç yıldır, Silikon Vadisi’nden doğan Smart Casual akımı herkesin aklını çeliyor ve beğeni de kazanıyor.

Smart Casual’ı özetlemek gerekirse, iş yaparken konforlu bir rahatlık sağladığı gibi etkileyici ve hayranlık uyandıran bir tarz yaratmak olarak da tanımlanabilir.

Şimdi zorlu kış şartlarına hazırlanırken iş yerlerinde ve günlük hayatının farklı süreçlerinde Smart Casual akımını uygulamak isteyenler için küçük tavsiyelerimiz olacak.

Bu kış, hem kendi ruhumuzu rahatlatmak için, hem de çevremizdeki insanların gözüne daha hoş, daha çekici görünmek için turuncu, sarı, mavi, yeşil gibi parlak ve canlı renklere odaklanacağız. Parlak renkleri çok tercih etmeyenler içinse pastel tonları hala iyi bir alternatif oluşturuyor.

Klasik denilince Türkiye’de akla ilk gelen markalardan olan Altınyıldız, farklı modelleriyle Smart Casual tarzına da uyum sağlıyor. Ayrıca Calvin Klein da güçlü koleksiyonlarıyla bu kış etkileyici görüntünüze büyük katkı sağlayacak. Elbette daha spor ama güçlü bir görüntü elde etmek isteyenler için CAT de göz ardı edilmeyecek bir marka. Tırnaklarınızla kazıyarak inşa ettiğiniz imajınızı güvenerek emanet edebileceğiniz bu markaların, yeni sezon modelleriyle mutlaka gardırobunuzda yer almalarını tavsiye ederiz.

Elbette sadece elbise alışverişi de yeterli olmayacak. Canlı renklerle tasarlanmış elbiselerimizin üzerine, kontrast renklerden oluşan aksesuarlar kullandığımızda, elbisenin canlı renkleri daha da ön plana çıkacaktır. Şapka, ayakkabı, çanta, yüzük, kolye, kemer… Kıyafetinize uygun aksesuarla tarzınızı daha da güçlendirebileceğinizi unutmayın.

Aksesuar seçiminde ise özgün tasarımların beğeni toplayacağını tahmin edebiliriz zira aksesuarlar çoğumuzun gözünde sanat eserleri olarak görünen ürünler ve ne özgün tasarıma sahip olmaları saldırgan bir görüntü oluşturmayacaktır. Elbise ve aksesuar tasarımı arasında böyle ince bir ayrıntı olduğunu unutmamanızı tavsiye ederiz. Elbiseler, bilinç altımızda, vücudumuzu dış etkilerden korumak için yaratılmış bir kavram ve bu kavramı “aşırıya kaçan” tasarımlarla zorladığımızda çevremize biraz saldırgan, tehditkar mesajlar da verebiliyoruz. Ama aksesuarlar estetik değerlerle ön plana çıkan ürünler ve haliyle üzerinde sanatsal yaratıcılığın kullanılması zihnimizde tehdit algısı oluşturmuyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen