Paz. May 5th, 2024

Will Smith, geçtiğimiz gün Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nden ayrıldığını duyurdu. 94. Oscar Ödülleri’nde Chris Rock’un eşi Jada Pinkett-Smith hakkında yaptığı şakadan sonra sahneye çıkıp Rock’a tokat atan Will Smith dakikalar sonra ‘King Richard’ filminden ‘En İyi Başrol Erkek Oyuncu’ ödülünü kazanmıştı. Bu aksiyonu ve ödülü eleştirildikten beş gün sonra Smith, Akademi’den istifa ettiğini duyurdu.

“Akademi’nin disiplin soruşturması bildirimine doğrudan yanıt verdim ve davranışımla ilgili her türlü sonucu tamamen kabul edeceğim. 94. Akademi Ödülleri sunumundaki eylemlerim şok edici, acı verici ve affedilemezdi. İncittiklerimin listesi çok uzun ve Chris’i, ailesini, birçok sevgili arkadaşımı ve sevdiklerimi, orada bulunanları ve evdeki izleyicilerin hepsini içeriyor. Akademinin güvenine ihanet ettim. Diğer adayları ve kazananları olağanüstü çalışmalarını kutlama ve kutlanma fırsatından mahrum ettim. Kalbim kırık. Başarıları nedeniyle ilgiyi hak edenlere yeniden odaklanmak ve Akademi’nin filmdeki yaratıcılığı ve sanatı desteklemek için yaptığı inanılmaz çalışmaya geri dönmesine izin vermek istiyorum. Bu nedenle Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi üyeliğinden istifa ediyorum ve Kurulun uygun göreceği diğer sonuçları kabul edeceğim. Değişim zaman alır ve şiddetin mantığın önüne geçmesine bir daha asla izin vermemek için bu işi yapmaya kararlıyım” diye bir açıklama yapan Will Smith aldığı ödülü iade etme kararını bildirdi.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi Başkanı David Rubin, Smith’ten sonra yaptığı açıklamada, Akademinin Smith’in istifasını kabul ettiğini söyledi. “Will Smith’in Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nden istifasını aldık ve kabul ettik,” diyen Rubin, “Akademinin Davranış Standartlarının ihlali nedeniyle Smith aleyhindeki disiplin soruşturmalarımızı 18 Nisan’da planlanan yönetim kurulu toplantısından önce sürdürmeye devam edeceğiz” diye ekledi.

İstifası, Smith’in artık Akademi’nin oy veren bir üyesi olmayacağı ve söz konusu filmlerin gösterimlerine erişimi olmayacağı anlamına geliyor. Şimdilik, Smith’in gelecekteki Akademi Ödüllerine ve ilgili etkinliklere katılmasına izin veriliyor, ancak bu gelecek disiplin cezasına göre değişebilir. Pazartesi günü Instagram hesabından yaptığı bir açıklamada Rock’tan özür dileyen Smith, ödül törenindeki davranışının “kabul edilemez ve affedilemez” olduğunu söylemişti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen