Cum. Nis 26th, 2024

AXA Sigorta, İTÜ Çekirdek tarafından 2 Aralık’ta gerçekleştirilen, Türkiye’den en güzel teşebbüslerin yer aldığı Big Bang Start-Up Challenge’ta finale kalan iki teşebbüse hibe dayanağı sağladı.

Yenilikçi vizyonu, güçlü teknolojik altyapısı ve global bilgi birikimiyle dala öncülük eden AXA Sigorta, İTÜ Çekirdek InsurTech Program paydaşlığı kapsamında teşebbüslere sağladığı takviyelere yenisini ekleyerek, Big Bang Start-Up Challenge’ta finale çıkan iki teşebbüse maddi takviye sağladı.

İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek tarafından 2 Aralık tarihinde online olarak gerçekleştirilen ve bu sene 10’uncu yaşını kutlayan Big Bang Start-Up Challenge; sürdürülebilirlik, otomotiv teknolojileri, teknolojik kentler, sigorta teknolojileri üzere farklı alanlarda teşebbüslere konut sahipliği yapıyor.

İTÜ Çekirdek InsurTech Programı kapsamında, 12 kurum içi mentörüyle bugüne kadar 80’e yakın teşebbüse dayanak olan AXA Sigorta, sağladığı bu yeni takviye ile evvelki yıllarda olduğu üzere, bu yıl da yenilikçi iş fikirlerinin hayata geçirilmesine katkı sağlıyor.

Dünyanın en güzel beş üniversite kuluçka merkezi ortasında gösterilen İTÜ Çekirdek, kurulduğu günden bu yana 6.500 girişimciye takviye verdi. İTÜ Çekirdek’in son 10 yılda desteklediği teşebbüsler, 320 milyon TL’nin üzerinde yatırım aldı.

AXA Sigorta Satış ve Pazarlama Lideri ve İcra Şurası Üyesi Firuzan İşcan “AXA Sigorta olarak mottomuz ‘Gençlerle Birlikte Hareket Ediyoruz’. Zira biz geleceğin gençlerle birlikte kurulacağını biliyor ve bu yüzden yaratıcılıklarını ortaya çıkartabilmeleri için onlara gereksinim duydukları takviyesi sunmaya çalışıyoruz. Gençlere ilham vermeye ve gençlerle birlikte geleceği tasarlamaya yönelik geniş kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımız ortasında yetenekli ve gereksinim sahibi öğrencilere yönelik burs programları, inovasyon projelerinde üniversite topluluklarına yönelik takviyeler, sanat ve tabiat alanlarında gençlere yönelik toplumsal sorumluluk projeleri ve yerleşke aktiflikleri üzere ilham verici çalışmalar yer alıyor. Big Bang Start-Up Challenge’da bilim, teknoloji ve tasarımı bir ortaya getirerek tahliller üreten birbirinden parlak teşebbüsler olduğunu görüyoruz. Bu hakikaten hareketle, daha âlâ bir geleceğin inşası için gençlerle birlikte hareket etme ve onlara dayanak olma motivasyonumuz artarak devam ediyor. Bölümün geleceğine gençlerle birlikte damga vurmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen