Pts. May 6th, 2024

Çevre dostu hediyeler, dünyaya geri vermenin, herkes için sürdürülebilir ve daha yeşil bir gelecek sağlamanın mükemmel bir yoludur.

Sürdürülebilir hediye verme zor bir kavramdır. İdeal olarak, hepimiz fiziksel hediyelerden vazgeçer ve bunun yerine sevdiklerimize daha deneyimsel bir şey verirdik: bir restoranda yemek, onların adına bir yardım fonuna bağış veya yeni bir hobi için çevrimiçi bir ders… Ancak bu yılbaşı sezonunda en sevdiğiniz kişinin somut bir şeyler açmasını izlemek için can atıyorsanız, bunu gezegeni aklınızda tutarken de yapabilirsiniz.

Her yıl hazır giyim üretimi tarafından tüketilen su hacmi şu anda 32 milyon olimpik yüzme havuzuna eşdeğer. İnsanların hayır kurumlarına ve eski eşya dükkanlarına bağışladıkları kıyafetlerin sadece %10’u kullanılıyor, geri kalanı çöplüklere gidiyor. Sadece modayı değil, günlük tüm ürünleri satın alma ve tüketme şeklimizi değiştirmenin zamanı geldi.

Sürdürebilir bir hayat, sahip olduklarınıza bakmak, dikkatli satın almak ve mümkün olduğunca az atıkla yaşamakla başlar. Sürdürülebilir bir hediye söz konusu olduğunda ise hayvansal içeriklere yer vermeyen güzellik ürünleri, refill bakım ürünleri, geri dönüştürülmüş ürünler, vegan sertifikasına sahip parçalar, organik pamuk ve çok daha fazla şeye dikkat edebilirsiniz.

Sürdürülebilir bir hayat için en iyi çevre dostu hediyeleri inceleyin.

MAVİ
Mellie Hemp Koyu Mavi Denim Ceket
499,99 TL
Mavi’nin en sürdürülebilir jean’i Hemp Denim.
mavi.com

KIKO MILANO
Energy Shake Matte Lip Stylo
199,99 TL
Energy Shake Ginseng Eyeshadow Palette
299,99 TL
Hayvansal içeriklere yer verilmeden formüle edilmiş, yüksek performanslı vegan serisi Energy Shake…
kikomilano.com.tr

MARAIS
Grey Army Vegan PJ Takım
4.900 TL
100% Vegan Cupro kumaştan tasarlanan bu takım, rahat yapısı sayesinde kırışmaya dayanıklı ve nefes alıcı özelliğe sahip.
marais-studio.com

AVEDA
Botanical Repair Saç Onarıcı Gece Serumu
649 TL
Botanical Repair Yıpranmış Saçlar İçin Onarım Maskesi
819 TL
İleri bitkisel teknoloji ile geliştirilen ödüllü ve doğal türevli koleksiyon, saç içinde yeni bağlar oluşturuyor ve yıpranmış saçların görünümünü ve hissini anında iyileştirerek daha canlı, daha yumuşak ve parlak görünmesini sağlıyor.
aveda.com.tr

RUNDA
Kusursuz Akış 14 Ayar Altın Doğal Akik Taşlı Sallantılı Küpe
4.700 TL
Gürlük 14 Ayar Altın Doğal Akik Taşlı Yüzük
3.950 TL
Runda’nın her bir koleksiyonu, doğanın eşsiz formlarının geri dönüştürülmüş malzemeler ve çevre dostu üretim süreçleriyle yeni tasarımlara dönüşmüş hali…
rundajewelry.com

LIERAC
Lift Integral Sıkılaştırıcı Gündüz Bakım Kremi
899 TL
Lift Integral Sıkılaştırıcı Gündüz Bakım Kremi Refill
689 TL
%98 oranında doğal kaynaklı içerikten oluşan vegan krem, temel elementleri (kolajen, elastin, hyaluronik asit) ve aynı zamanda onları birbirine bağlayan glikoproteinler üzerinde etki ederek cildin yapısını güçlendirir. Cilt, tam sıkılaşma etkisiyle elastikiyetini ve canlılığını yeniden kazanır. Lierac, yeniden doldurulabilir cam kavanozlarıyla doğaya duyarlı cilt bakımını keşfetmenizi sağlıyor. Üstelik gündüz ve gece kreminin yedek kapsülleri de mevcut…
tr.lierac.com

GREAT LOOM
Kahverengi Doğal Mantar Vegan Yoga Matı
4.049 TL
PETA onaylı vegan sertifikasına sahip olan mantar yoga matı, toz tutmama özelliğinin yanı sıra anti-bakteriyel ve anti-alerjenik…
beymen.com

TOMOLOGO
T Line Pembe Baget Çanta
3.200 TL
El yapımı premium bitkisel tabaklanmış deri çanta…
tomologo.com

FEMPONIQ
Pamuk Karışımlı Saten Kalem Etek (Açık Pembe)
220 £
Vegan Koleksiyonu’nda Femponiq, OEKO-TEX sertifikalı vegan kumaşların kullanımıyla, ekofeminizme çağdaş bir bakış açısını temsil ederken, yeni bir etik ve sürdürülebilir marka kimliği ortaya çıkardı.
femponiq.com

PAŞABAHÇE
Aware Meşrubat Bardağı 4’lü
175 TL
Paşabahçe’nin döngüsel ekonomiye katkıda bulunan %100 geri dönüştürülmüş cam ev eşyası ürünlerinden oluşan Aware Collection… Karbon ayak izini ve endüstriyel atık miktarını azaltan koleksiyon; farklı ürün çeşitleriyle sürdürülebilirliği estetik ve stil ile bir araya getiriyor.
paşabahçe.com

ADIDAS
Geri Dönüştürülmüş Malzemelerle Üretilen Sportif Sweatshirt
1.259 TL
%100 geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen bu ürün, Adidas’ın plastik atıklara son vermeye yönelik çözümlerinden sadece birini temsil ediyor.
adidas.com.tr

CALVIN KLEIN
Erkek Geri Dönüştürülmüş Sentetik Deri Laptop Çantası
2.449 TL
Bu laptop çantası, detaylar hariç %100 sürdürülebilir malzemeden üretilmiştir.
tr.calvinklein.com

FLORMAR
Kırmızı Parlak Vegan Oje
34,99 TL
Hacim Dolgunluk Veren Vegan Maskara
229,99 TL
Kremsi Yoğun Pigment Vegan Ruj
159,99 TL
Flormar’ın %97’ye varan oranda doğal kaynaklı içeriklerle elde edilmiş ürünlerden oluşan Green Up makyaj koleksiyonu ve %80’e varan oranda doğal kaynaklı içeriklerden oluşturulmuş Green Up oje serisi…
flormar.com.tr

TOMMY HILFIGER
Erkek Exaggerated Structure Kazak
1.799 TL
Bu ürün, bağımsız olarak belgelendirilmiş organik pamuk içerir. Organik pamuk, kimyasal pestisitler ve gübreler, genetiği değiştirilmiş tohumlar kullanılmadan üretilmiş anlamına gelir.
tr.tommy.com

TAKK
Yüz Tıraş Bıçağı Ucu 4 adet
230 TL
Tıraş Bıçağı Sapı
200 TL
Günlük kişisel bakımı sadeleştirmenin yolunu arayan Takk ürünleri, vegan dostu; destekleyici içerikleri sadece bitkilerden elde ediliyor. Hayvan deneyi yok; tedarik zincirinin her aşamasında hiçbir hayvanın zarar görmemesi için çok çaba harcıyor.
takk.com.tr

SCULPTURE
Tartan Kadife Kurdele Detaylı Yelek
2.200 TL
“Slow fashion” tanımına uyabilen, satıcıya, tüketiciye, özellikle üreten insana ve ekosisteme duyarlı, şeffaf bir hazır giyim markası…
sculpturebrand.com

THE BODY SHOP
White Musk Eau De Toilette
275 TL
Misk, zambak, gül ve vanilya esansları içeren kokuda hayvansal olmayan sentetik misk kullanılmıştır.
Black Musk Vücut Spreyi
269 TL
Bambinella armudu, pembe biber ve bergamotun tatlı notaları, sert siyah misk ile tezat oluşturur. %100 vegan olan bu koku, %95 doğal kökenli bileşenler ve geri dönüştürülebilir şişe ve kapaktan oluşuyor.
thebodyshop.com.tr

HÄLSA
Kall Amethyst Vegan İpek İkili Yastık Kılıfı Seti
940 TL
Hälsa, bu eşsiz sürdürülebilir ve %100 vegan ipek parçayı konfor için yarattı. Tasarladığı ultra ince doğal lifler ve nefes alabilen doku, uyurken vücut ısınızı düzenleyerek terlemeyi en az seviyeye indiriyor. Dört mevsim kullanılabiliyor, daha serin ve ferah uyumanızı sağlıyor.
beymen.com

MIANQA
Cereus Vegan Kaktüs Deri Omuz Çantası Yeşil
220 €
Kaktüs derisinden yapılan ilk bitki bazlı vegan koleksiyonundan bir çanta… İçi ise pet şişelerden geri dönüştürülmüş bir kumaşla astarlanmış.
mianqa.com

L’OCCITANE
Cap Cedrat Vegan Parfüm EDT
975 TL
Ağaç kavununun turunçgillere has notalarıyla, nanenin buzlu ve soğuk baharatların notalarını harmanlıyor.
Cade Canlandırıcı Vegan Cilt Kremi
825 TL
Erkek cildi için özel olarak tasarlanan krem, cildi güçlendirmeye ve çevresel faktörlerden korumaya yardımcı oluyor.
loccitane.com.tr

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen