Pts. May 6th, 2024

Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi, kuruluşun 60. yıl dönümü şerefine yürüttüğü geniş metaverse girişiminin bir parçası olarak, 12 Aralık’taki resmi lansmanından önce ilk NFT’lerini açıkladı.

CFDA, hatıra amaçlı NFT’lerden oluşan ilk özel koleksiyonu olan “Lighting the Path of American Fashion”ı yayınlanmasının ardından; 19 Aralık Pazartesi günü ilk Metaverse moda sergisi olan “Fashioning the Shades of American Design”ı yayınlayacak. Her ikisi de CFDA’nın 60. yıl dönümü kutlamalarının bir parçası…

Yedi moda evi ve tasarımcının çalışmalarını içeren özel anma koleksiyonu, Carolina Herrera ve Willy Chavarria, Coach, Diane von Furstenberg, Michael Kors, Tommy Hilfiger, Vivienne Tam’ı öne çıkarıyor. Dijital 3D çizim, 12-16 Aralık tarihleri arasında 15.000$ veya 25.000$’lık başlangıç teklifleriyle satışa sunulacak.

CFDA.bnv.me’de her stilden yalnızca biri bulunacağından, bunlar nadir bulunan dijital koleksiyon öğeleri olacak ve gelirleri CFDA Vakfı’na gidecek. Jetonlar sanat eserinden daha fazlasıyla geliyor. Yardımcı NFT’ler ayrıca özel avantajların, erişimin veya ayrıcalıkların kilidini açıyorlar.

CFDA tarafından sağlanan açıklamalar, sanatı, açılış tekliflerini ve ikramiyelerini inceleyebilirsiniz.

İşte CFDA’nın tek örneği NFT’leri…


Coach


Coach markasının her zaman kalbinde yer alan işçiliğin bir ifadesi ve sevgili maskotu Rexy’nin bir kutlaması.

Avantajlar:
Rockefeller Center’da düzenlenen bir Coach tatil etkinliğine iki bilet,
Coach Arşivi Turu,
Coach ReLoved Çanta (Maks. 650 $ değerinde).

Açılış teklifi: 25.000 $


Diane von Fürstenberg


DVF’nin baskı ve renk sevgisinin bir kutlaması olan ve markanın baskı karışımı, zahmetsiz tasarım ve cesur renklerden oluşan DNA’sının bir vitrini olan bir ortamda, DVF’nin baskılarının ve tasarımının zamansızlığı, ikonik anvelop elbiseleriyle kaplıdır.

Avantajlar
Simülasyondaki bir elbiseyi taklit eden özelleştirilmiş bir DVF anvelop elbise (özel işleme),
Nisan 2023’te Brüksel’de DVF sergisinin açılışına davet (seyahat hariç),
Talita Von Furstenberg (DVF’nin eş başkanı) ve tasarım ekibi/tasarım direktörü tarafından sunulan yaklaşan koleksiyonları önizleme daveti,
Diane von Furstenberg ile tanışma ve selamlama.

Açılış teklifi: 25.000 $


Michael Kors


“Jet Set İdeali.” Güzel bir destinasyon, günün mükemmel zamanı, esintiyi yakalayan boncuklu bir elbise.

Avantajlar
Bir Michael Kors Koleksiyonu defilesine katılacak olan bir konuk, ön sıradan izleme ve sahne arkasına giriş, defilede Kors ile buluşup selamlıyor.

Açılış teklifi: 25.000 $


Tommy Hilfiger


Tommy Hilfiger’ın hazırlık mirasından ilham alan ve dijital bir koleksiyon parçası olarak modernize edilen özellikli “Hilfiger” rugby, bir marka klasiğine modern bir yorum getiriyor.

Avantajlar
Bir sonraki Tommy Hilfiger defilesine konukla birlikte tüm masraflar karşılanan seyahat,
Tommy Hilfiger imzalı NFT rugby’nin özel yapım kopyası,
Tommy Hilfiger tarafından özenle seçilmiş beş üründen oluşan kişiselleştirilmiş alışveriş paketi.

Açılış teklifi: 25.000 $


Vivienne Tam


Geçmişi, bugünü ve geleceği tek bir tasarımda bir araya getiren bu NFT, tasarımcının Çin mirasını sergileyen çok geleneksel bir giysi biçimini alıyor ve tüm doğada bulunan temel yapı taşlarını temsil eden bir Mandala deseninde gösterilen, Bored Ape Yacht Club’daki arkadaşlarını içeriyor.

Avantajlar
Sahibi ve bir sonraki moda şovunun konuğu için bir ön sıra koltuk,
Bir sonraki koleksiyonda sahne arkasına gelme şansı,
Vivienne ile tanışmak ve onun sağlıklı yaşam felsefesi ile tasarım ve kültür üzerindeki etkisini paylaşmak için bir randevu,
Yaklaşan bir koleksiyon hakkında bilgi almak için bir tasarım tartışmasına katılma şansı.

Açılış teklifi: 15.000 $


Wes Gordon x Carolina Herrera


Kreatif direktör Wes Gordon, Amerikan modasının ikonik bir parçası olan denimin beklenmedik bir şekilde Herrera gece silueti üzerinde kullanılmasına yöneldi.

2023 bahar koleksiyonu Secret Garden’dan ilham alan ekip, bu türünün tek örneği kot elbiseyi yemyeşil ve güzel bir bahçe ortamında öne çıkarmak için işbirliği yaptı.

Avantajlar
Fiziksel elbise (Kot Mavisi Yere Kadar Spagetti Askılı İmparatorluk Bel Abiye Elbise),
Atölye turu,
Wes Gordon ile tanışma fırsatı ile yaklaşan bir moda şovuna bir bilet.

Açılış teklifi: 25.000 $


Willy Chavarria


Bu NFT, Willy Chavarria markasının ruhunu temsil ediyor: dijital formdaki tavır ve zarafet, modelin yürüyüşündeki güven, kişinin kendi varlığında güçlenme niyeti.

Avantajlar
Bir Michael Kors Koleksiyonu defilesine katılacak bir konuk ve sahibi için ön sıra koltuklar ve sahne arkası ziyareti, defilede Kors ile buluşup selamlayacak,
Willy tarafından seçilen ve Willy tarafından tasarlanan eksiksiz bir Willy görünümü,
Herhangi bir işbirliği veya iş fırsatını görüşmek üzere müsaitliğe bağlı olarak Willy (ve istenirse ekibi) ile sanal veya yüz yüze 45 dakikalık bir toplantı,
2023 CFDA Moda Ödülleri’ne iki bilet.

Açılış teklifi 15.000 $


CFDA’nın metaverse sergisi “Fashioning the Shades of American Design” için bir teaser görüntüsü

Küratör Darnell-Jamal Lisby, solda ve CFDA CEO’su Steven Kolb, sağda, Anna Sui, Zac Posen, Norma Kamali, Off-White ve Willi Smith’in öne çıkan sergi görünümleriyle.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen