Cum. May 3rd, 2024

Chanel, Sahra Altı Afrika’da bir defile düzenleyen ilk lüks Avrupa markası olarak tarih yazdı. Senegal’in başkentinde üç günlük kültürel etkinlikler programının parçası olarak Métiers d’Art koleksiyonunu tanıttı.

Şov, son yıllarda Dakar Bienali’ne ev sahipliği yapan Brutalist tarzdaki eski Adalet Sarayı’nda gerçekleştirildi. Gösteriye Pharrell Williams, Naomi Campbell, Whitney Peak, Nile Rodgers, Monako Prensesi Caroline ve kızı Charlotte Casiraghi’nin de aralarında bulunduğu konuklar katıldı.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

@chanelofficial’in paylaştığı bir gönderi

Modeller, 70’lerden ilham alan pantolon takımları, boncuklu yelekler ve gösterişli Kongo tarzı alt kültürüne saygı duruşunda bulunan geometrik motifli eteklerle yürüdü. Geniş kot pantolonlar, platform ayakkabılar ve katlı etekler, 850 davetlinin beğenisini toplayan seriye retro bir ışıltı kattı.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

@chanelofficial’in paylaştığı bir gönderi

Kreatif direktör Virginie Viard, kendi itirafına göre daha önce Afrika kıtasına hiç seyahat etmemişti. Ancak son yıllarda gelişen bir sanat merkezi olarak ün kazanan Dakar’ı, sık sık ziyaret eden arkadaşlarından ve işbirlikçilerinden duyduktan sonra ilgisini çektiğini söyledi.

Chanel’in merhum kreatif direktörü Karl Lagerfeld tarafından 20 yıl önce şirket içi atölye çalışmalarına ışık tutmak için başlatılan Métiers d’Art koleksiyonu, geleneksel olarak Şanghay, Edinburgh İskoçya, Salzburg Avusturya ve Havana Küba gibi yerlerde ortaya çıkan bir gezici gösteri olmuştur.

Konukların markayı tepeden tırnağa giyme eğiliminde olduğu Paris’teki Chanel şovlarının aksine; konuklar, markanın imzası olan kapitone el çantalarını geleneksel günlük giyim ve çağdaş Afrika moda tasarımı karışımıyla birleştirerek gözlerini kamaştırdı.

Koleksiyon ayrıca, Viard’ın Lagerfeld’i 2019’da markanın başına geçirmesinden bu yana en eklektik koleksiyonlardan biri olarak öne çıktı. Kareli tüvit ve Lurex pantolon takımları, boncuklu yelekler ve anvelop eteklerle üst üste yerleştirildi ve Afrika kıtası şeklindeki altın pandantifler ve mücevherlerle kaplı aslan başları da dahil olmak üzere yığınla zincirle süslendi.

Tasarımlar, Nakışçı Lesage ve çiçekçi Lemarié gibi şirket içi tedarikçilerle yakın işbirliği içinde oluşturuldu. Baklava desenli bir süveter üzerinde parıldayan yapay elmaslardan, siyah bir yeleğe dağılmış DIY tarzı patchwork kamelyalara ve kalp şeklindeki yamalara kadar pek çok süsleme içeriyordu.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

@chanelofficial’in paylaştığı bir gönderi

Koleksiyonun tamamı Paris’te üretilirken, modeller arasında bir düzine Senegal’den olmak üzere 19 Afrikalı model yer aldı. Ancak Batı Afrika’dan pek çok müşterisi olmasına rağmen marka, bölgede mağaza açması için erken olduğunu söyledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen