Per. May 16th, 2024

Gucci, Ocak ayında Milano’da tanıtılacak erkek giyim koleksiyonuyla başlayan ve şehrin moda haftasını başlatan geleneksel defile takvimine geri döndü. İtalyan lüks markası, cruise 2024 şovunu 15 Mayıs’ta Güney Kore’de düzenleyeceğini açıkladı. Ancak gösteri yeri daha sonra açıklanacak.

Bildirildiği üzere Gucci’nin tasarım ofisi, kreatif direktör Alessandro Michele’nin geçen ay ayrılmasının ardından yeni bir kreatif direktör ortaya çıkana kadar evin yönünü ileriye taşımaya devam edecek.

Güney Kore’deki cruise şovu, markanın ilk flagship mağazasını 1998’de Seul’de açmasından bu yana Gucci’nin ülkedeki 25. yılını kutlayacak.

Gucci geçen ay, 29 Ekim gecesi şehirdeki 150’den fazla kişinin ölümüne ve düzinelerce kişinin yaralanmasına neden olan trajik Cadılar Bayramı kalabalığının ardından Seul’deki tekrar gösterisini iptal etmek zorunda kaldı. İptalin ardından Gucci, Gyeongbokgung Sarayı’nın restore edilmesi ve korunmasına yönelik üç yıllık bir bağış sözü verdiğini söyledi. Saray, Gucci’nin geçen Mayıs ayında Apulia’da tanıtılan ve 1 Kasım’da yapılması gereken koleksiyonun tekrarı olan Cosmogonie şovu için tercih edilen mekandı.

Gucci başkanı ve CEO’su Marco Bizzarri, 1 Kasım’da Güney Kore’nin kültürel miras idaresi başkanı Choi Eung-Cheon ile sarayın korunmasını taahhüt eden bir anlaşma imzaladı.

Gyeongbokgung Sarayı, Güney Kore kültürel mirasına saygı göstermek için ve Cosmogonie koleksiyonunda yankılanan bir referans olan astronomi araştırmalarıyla olan bağlarının ışığında seçildi. 15. yüzyılda saray, Kraliyet Gözlemevi Ganuidae de dahil olmak üzere oldukça saygın bir astronomi merkezine ev sahipliği yapıyordu.

Gucci’nin Güney Kore ile olan bağı son aylarda daha da sağlamlaştı. İptal edilen gösteri öncesinde Gucci, NewJeans’ın solisti Hanni’yi en yeni marka elçisi olarak imzaladı. K-pop yıldızı, aralarında “Squid Game” aktörü Lee Jung-Jae ve müzik sanatçısı Kai’nin de bulunduğu diğer yerel elçilere katıldı.

Gelecek yıl cruise programları takvimi dolmaya başlıyor. Geçen hafta Louis Vuitton, tarih olarak 24 Mayıs’ı belirledi, ancak coğrafi konum ve mekan hala gizli.

LOUIS VUITTON, 2024 CRUISE ŞOVUNUN TARİHİNİ BELİRLEDİ

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen