Pts. May 13th, 2024

Kapak Fotoğrafı: Dundas 2022 Metaverse Moda Haftası

Kullanıcıların sahip olduğu ve işlettiği dünyanın en büyük sanal sosyal dünyası olan Decentraland, 28-31 Mart tarihlerinde gerçekleşecek olan Metaverse Moda Haftası’nın geri dönüşünü açıkladı.

Öncülüğünü Decentraland ve UNXD’nin Spatial and Over ile işbirliği içinde yaptığı hafta, küresel topluluğu dijital moda ve metaverse birlikte çalışabilirlik alanındaki en son gelişmeleri deneyimlemeye davet ediyor.

Geçen Mart ayında düzenlenen Metaverse Moda Haftası, giyilebilir ürünler ve dijital moda dünyasını keşfeden 108.000’den fazla insanı ağırladı. Tommy Hilfiger, Etro, Selfridges, Dolce & Gabbana, Guo Pei, Paco Rabanne ve pek çok marka katıldı. Hem eski moda evleri hem de yeni dijital moda markaları, etkinlik boyunca 165.000’den fazla ücretsiz giyilebilir ürün bastı. Teknik aksaklıklar olsa da, markaların anlatılarını meta veri deposunda nasıl oluşturabileceklerine dair bir fikir verdi.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

D U N D A S (@dundasworld)’in paylaştığı bir gönderi

“İkinci yıllık Metaverse Moda Haftası’na liderlik etmekten inanılmaz derecede onur duyuyorum ve metaverse’deki moda devrimini büyük bir sahnede en son sergilediğimiz zamandan bu yana nelerin geliştiğini dünyaya göstermek için sabırsızlanıyorum. Bir yıl içinde, dünyaya meta veri evreninin şimdiye kadarki en güçlü ve en bariz kullanım örneklerinden biri olan dijital modayı gösterdik. Ne de olsa hepimiz dijital hayatımızda aynı avatarın donuk kopyaları gibi görünmek istemiyoruz. Tıpkı gerçek dünyada olduğu gibi, hepimiz tanındığımız kişisel estetiği kişiselleştirmek ve iyileştirmek istiyoruz” dedi Metaverse Moda Haftası başkanı Giovanna Graziosi Casimiro.

Etro 2022 Metaverse Moda Haftası

Bu yılki Metaverse Moda Haftası’nın teması “Geleceğin Mirası”

“Metaverse Moda Haftası, hem markaların hem de tüketicilerin modanın geleceğini deneyimleyebilecekleri dijital moda için bir dayanak noktasıdır. MVFW, UNXD’nin gerçek dünya ile metaverse arasında lüks arasında köprü kurma misyonunun doğrudan bir uzantısıdır. Decentraland ile başarılı ilk sezonumuzu geçirdikten sonra, MVFW platformunu ek metaevrenleri kapsayacak şekilde birlikte genişletmekten heyecan duyuyoruz” dedi.

Dolce & Gabbana 2022 Metaverse Moda Haftası

Mart ayında MVFW, dijital moda inşa edenleri, birinin giyilebilir bir ürünü diğerine kolaylıkla getirebileceği birlikte çalışabilir metaevrenin potansiyelini düşünmeye davet edecek şekilde genişleyecek.

Etkinliğin özellikleri arasında, UNXD tarafından The Metaverse Group ile işbirliği içinde geliştirilen Luxury Fashion District’e geri dönecek olan Luxury pisti yer alıyor. Ocak ayı başında Luxury Fashion District’e katılacak markalar belli olacak.

Luxury Fashion District ve bitişiğindeki plazada, podyum gösterileri, özel giyilebilir koleksiyonlar, sürükleyici 3D/AR web deneyimleri, pop-up mağazalar, metaverse’de ilk fiziksel moda haftasının tanıtımı ve kapanış performansı yer alacak.

Tommy Hilfiger 2022 Metaverse Moda Haftası

2023 programında yeni olan, yeni nesil dijital tasarımcıları desteklemek ve kutlamak için tasarlanan MVFW Neo. Dijitale öncelik veren şirketlerle çalışan Decentraland, çalışmalarını ve tasarımlarını Web3 alanında geliştirmek için birkaç yeni dijital moda tasarımcısı ve gelecek vadeden fiziksel tasarımcı seçti.

Ek olarak, ilk resmi MVFW süper modeli tanıtılacak: Web3 alanında moda ve pop kültürüyle ilgilenen bir Decentraland topluluğu üyesi olan Tangpoko, bu sezonun ana süper modeli olacak.

MVFW ayrıca HBO Max’te “The Hype”ın ikinci sezon galibi Barth’ın yer aldığı bir defile sunacak. Yeni nesil girişiminin bir parçası olarak etkinlik, ikinci sezonun galibi tarafından metaverse içindeki ilk çıkışında oluşturulan özel bir Decentraland giyilebilir koleksiyonu sunacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen