Pts. Nis 22nd, 2024

Disney, “Küçük Deniz Kızı” ile deniz altına geri dönmeye hazırlanıyor. Stüdyo, sevilen 1989 animasyon klasiğine yeni bir yorum getirerek, klasik sudan çıkmış balık masalını büyüyen canlı aksiyon remake listesine ekledi. Halle Bailey’nin Ariel, Jonah Hauer-King’in Prens Eric, Melissa McCarthy’nin Ursula, Javier Bardem’in Kral Triton ve daha fazlası olduğu filmin ana kadrosu belirlendi.

Küçük Deniz Kızı remake hakkında bilmeniz gereken her şey burada.

Film ne zaman çıkacak?
26 Mayıs 2023’te, Disney’in Küçük Deniz Kızı dünyamızın bir parçası olacak.

McCarthy daha önce filmin COVID-19 pandemisinden önce çekildiğini doğrulamıştı. Andy Cohen’e Aralık 2020’de Watch What Happens Live programında “Umarım her şey… güvenliyse Ocak ayında Londra’da çekime geri döneriz, bu çok heyecan verici” dedi.

Oyuncu kadrosunda kimler var?
Temmuz 2019’da Disney, şarkı söyleyen ikili Chloe x Halle’nin yarısı ve bir Grown-ish yıldızı olan Bailey’nin Ariel’inin kadroya alındığını duyurdu. Filmin yönetmeni Rob, “Kapsamlı bir araştırmadan sonra, Halle’nin ruh, kalp, gençlik, masumiyet ve özden oluşan bu nadir kombinasyona ve ayrıca muhteşem şarkı sesine bakılınca; bu ikonik rolü oynamak için gerekli tüm içsel niteliklere sahip olduğu açıkça ortaya çıktı” dedi. Halle haberi Twitter’dan duyurdu ve “hayal gerçek oldu…” yazdı.

Bailey, oyuncu seçimi duyurusunun ardından ırkçı bir tartışmadan sonra, “Rüya görüyormuş gibi hissediyorum ve sadece minnettarım, olumsuzluklara dikkat etmiyorum” dedi. “Bu rol benden daha büyük, daha da büyük bir şeymiş gibi hissediyorum ve çok güzel olacak. Bunun bir parçası olduğum için çok heyecanlıyım.”

Jacob Tremblay ve Awkwafina, Ariel’in iki yakın arkadaşını oynayacak. Before I Wake ve The Book of Henry’de rol alan Tremblay, Flounder’ı seslendirecek; rapçi ve Crazy Rich Asians yıldızı Awkwafina Scuttle’ı seslendirecek.

Hauer-King’in, Ariel’in sevgilisi Prens Eric olarak rol alacağının duyurulmasıyla ve filmin ana rolleri tamamladı. Bu yılın başlarında The Wrap, Harry Styles’ın rolü geri çevirdiğini ve Deadline, Cameron Cuffe ve Hauer-King’in deneme yaptığını bildirmişti.

Temmuz ayında, Oscar ödüllü Bardem’in Ariel’in babası King Triton rolünü aldığı bildirildi. McCarthy, filmdeki ana düşman olan Deniz Cadısı Ursula’yı oynayacak. Ekim 2019’da, “Under the Sea” şarkısını söyleyen sesin Hamilton’dan Daveed Diggs’e ait olacağını bildirildi. Wonder ve Blindspotting’de de rol alan oyuncu, Ariel’in yengeç arkadaşı Sebastian’ı oynayacak.

Yeni orijinal şarkılar olacak mı?
Besteci Alan Menken ve rahmetli söz yazarı Howard Ashman’ın ikonik şarkılarını dinlemenin yanı sıra Hamilton’dan Lin-Manuel Miranda, Menken ile yeni müzik üzerinde çalışacak. Bu, Miranda’nın 2016’da Moana’daki Oscar adayı çalışmasının ardından ikinci Disney projesi olacak.

Küçük Deniz Kızı canlı aksiyon filmi için bir fragman var mı?
2022 yılının Eylül ayında, Bailey’nin muhteşem uzun kuyruğunu ve daha da olağanüstü müzik stillerini içeren bir tanıtım yayınlandı. Fragman, Ariel’in batık bir gemiyi keşfetmesi, su altı harikalar mağarasının içi ve onu Prens Eric’e bağlayacak ateşli patlamanın bir ipucu da dâhil olmak üzere, filmin animasyonlu versiyonundan bir dizi ikonik sahne gösteriyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen