Sal. May 7th, 2024

Dekorasyon, tasarım ve mimariyi stil sahibi, yenilikçi ve araştırmacı yaklaşımıyla birleştiren, ilham veren mekanlar sunan ve 27 yıllık tecrübesiyle alanında fikir öncüsü olan Maison Française dergisinin ilk kez düzenlediği ve 17 kategoride iç mekan tasarımcısının ödüllendirildiği MF Interior Awards 2022 ödül töreni Mandarin Oriental İstanbul’da gerçekleştirildi.

Mandarin Oriental İstanbul’da Emre Buga’nın sunumuyla gerçekleştirilen Maison Française Interior Awards 2022, Maison Française Yayın Direktörü Melda Narmanlı Çimen’in açılış konuşmasıyla başladı. Mekan yaratıcılarının ödüllendirildiği Maison Française Interior Awards’da, pandemi nedeniyle kesintiye uğrayan süreç de dikkate alınarak Maison Française ekibi tarafından tüm dekorasyon dergilerinde yayınlanmış projeler ağırlıklı olmak üzere 3 yıllık arşiv taraması yapılarak kategoriler ve adaylar belirlendi. Her ne kadar ayrılmaz bir ikili olsa da odak noktası mimarlık yerine mekan tasarımı ödülleri olduğu için projelerin mimari cazibesine kapılmayarak iç ve dış yaşam alanlarının çözümüne ve dekorasyonuna odaklanıldı.

Maison Française Yayın Direktörü Melda Narmanlı Çimen’in ardından sahneye çıkan Maison Française Yayın Yönetmeni Elif Günenç de her detayı özenle hazırlanan geceye dair görüşlerini paylaştı. 17 kategorinin kazanan isimlerine ödülleri takdim edildikten sonra sahneyi devralan Aybüke Albere’nin şarkılarına davetliler eşlik etmeye başladı. Eğlencenin ritmi DJ Gizem Kömürcü ile yükselerek devam etti.

Her biri alanında öncü sponsorlar

1925 yılında iki mühendisin Danimarka’da bir çatıda ürettiği radyo ile başlayıp şu anda dünya çapında ses teknolojisinin sınırlarını zorlayan ürünler yaratan, dünyanın önde gelen sanat ve tasarım müzelerinde sergilenen çok özel bir marka olan Bang&Olufsen, ödül töreninin ana sponsoru olarak bir kez daha tasarımın insan ve toplum hayatına kattığı değeri destekledi.

Polisan’ın co sponsor olduğu ödül gecesinde araç sponsoru Doğan Trend Otomotiv ve MG Türkiye oldu. Son 70 yıldır her tasarımı bir ödüle dönüşen beyaz eşya üreticisi Smeg ise kategori sponsoru olarak yer aldı. Sponsorlar yeni tasarımlarının yer aldığı standları ve deneyim odalarıyla davetlilerin beğenisini topladı.

Jüride kimler yer aldı?

Doğan Burda Dergi CEO’su Cem Başar, Maison Française Yayın Direktörü Melda Narmanlı Çimen ve Maison Française Yayın Yönetmeni Elif Günenç dışında, Pilevneli yöneticisi Aslı Pamir, iletişimci ve etkinlik tasarımcısı Aytül Ayke Fıratoğlu, Haremlique kurucu ortağı ve kreatif direktörü Banu Yentür, Bircom Hifilife Genel Müdürü Burak Aldinç, fotoğrafçı Emre Dörter, reklamcı ve ajans sahibi Murat Patavi, Mudo Concept kurucusu ve perakendeci Mustafa Taviloğlu, mimar ve tasarımcı Mustafa Toner, seyahat dijital içerik üreticisi ve marka danışmanı Özlem Avcıoğlu, endüstriyel tasarımcı ve tasarım yöneticisi Özlem Yalım ve lifestyle dijital içerik üreticisi Yasemin Öğün

Kategoriler ve ödül alanlar:

1.EN İYİ APARTMAN DAİRESİ MEKAN TASARIMI

Keçeci Paşa Konağı bahçe dairesi,

Bora Özdemir /Barbodesign ve Gözde Göryakın Cem /GsC Design.

2. EN İYİ MÜSTAKİL EV MEKAN TASARIMI

Etiler evi,

Mehmet Yücebaşoğlu ve Ebru Yücebaşoğlu /A Day of Design.

3. EN İYİ DOĞA EVİ MEKAN TASARIMI

Bodrum kerpiç ev,

Mehmet Öksüz.

4. EN İYİ SAHİL EVİ MEKAN TASARIMI

Bodrum Dereköy evi,

Öykü Thurston / Studio Rafina.

5. EN İYİ SANATÇI MEKANI TASARIMI

Haluk Akakçe atölye evi,

Haluk Akakçe, Pınar Çepni / Pınar Çepni İç Mimarlık.

6. EN İYİ RESTORAN MEKAN TASARIMI

Arkestra,

Tayfun Mumcu / Tayfun Mumcu İç Mimarlık.

7. EN İYİ OFİS MEKAN TASARIMI

Coca Cola ofisi,

Yalın Tan, Yasin Altındal, Mehmet Macid Aksu / Yalın Tan & Partners.

8. EN İYİ MAĞAZA MEKAN TASARIMI

Begum Khan Nişantaşı mağazası,

Serdar Gülgün.

9. EN İYİ OTEL MEKAN TASARIMI

Yazz Collective,

Fahrettin Aykut / Faar Concept.

10. EN İYİ TEKNE MEKAN TASARIMI

Axella teknesi,

Rezzan Benardete / Rezzan Benardete Interiors.

11. EN İYİ KAMUSAL ALAN MEKAN TASARIMI

AKM Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi,

Melkan Gürsel, Murat Tabanlıoğlu / Tabanlıoğlu Mimarlık.

12. EN İYİ RENOVASYON PROJESİ

Bebek köşkü,

Hakan Habif / Habif Mimarlık.

13. EN İYİ RESTORASYON PROJESİ

Moda İskelesi,

Hande Ciğerli, Mert Üçer, Zeynep Burçoğlu /Novos Mimarlık ve İBB Genel Sekreteri Mahir Polat /İBB Miras.

14. EN İYİ SÜRDÜRÜLEBİLİR PROJE

MU 50 modüler yaşam ünitesi,

Onur Teke / Teke Architects Office.

15. YILIN GLOBAL PROJESİ

Joali Being, Maldivler,

Seyhan Özdemir ve Sefer Çağlar / Autoban.

16. YILIN YÜKSELEN İÇ MİMARI

Emre Acar / Acararch.

17. YILIN İÇ MİMARI

Enis Karavil / Sanayi 313.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen