Paz. May 12th, 2024

Moda haftalarının son bölümü: Paris!

New York, Londra ve Milano’daki gösteriler gelip geçti ve moda dünyası İlkbahar-Yaz 2023 gösterilerinin son ayağı için Paris’e geldi.

Dior’da Catherine De’Medici’den ilham alan bir koleksiyondan, Valentino’daki havalı pelerine ve Saint Laurent’de kapüşonun zarif geri dönüşüne kadar, Paris Moda Haftası’ndan trend olmayı bekleyen anlar burada…

ORANTI OYUNU
LOUIS VUITTON
Nicolas Ghesquière, oldukça büyük fermuarlar, çantalar, kemerler, ayakkabı tabanları ile orantılarla oynadığı fütüristik siluetleri ortaya çıkardı.

Getty Images

CÜRETKÂR PELERİN
VALENTINO
Pierpaolo Piccioli’nin koleksiyonunda parlak doygun renkli, iddialı payetli ve evin ünlü V logosu baskılı pelerinler dikkat çekti.

Getty Images

KAFES ETEKLER
CHRISTIAN DIOR
16. Yüzyıl’da Fransız sarayına yeni stiller getirmesiyle tanınan Catherine de Medici’den ilham alan Maria Grazia Churi, o dönemin geniş eteklerini yeniden tasarladı.

Getty Images

YENİDEN DOĞUŞ
BALMAIN
Yeniden doğuştan ilham alan Olivier Rousteing, Rönesans çağının umudunu, güzelliğini ve ilerlemelerini yeniden keşfediyor ve kutluyor.

Getty Images

MODERN ÇATIŞMA
GIVENCHY
Matthew Williams’ın sunumunda, Paris stilinin zarif ve parlak dünyası; kot ve kapüşonlu gibi Amerikan ikonlarıyla çatıştı.

Getty Images

SÜRREALİST ÇİÇEK
LOEWE
Loewe, antoryum çiçeğini gövdeyi saran korsajlardan büstiyer kaplarına kadar giyim için uyarladı. Fakat kendi sürrealist imzasıyla…

Getty Images

MODERN TANRIÇA
SAINT LAURENT
Anthony Vaccarello, dramatik kaygan kapüşonlar eklediği heykelsi siluetleri ile cesur tanrıçalarını yarattı.

Getty Images

YENİ NESİL GELİNLİK
ELIE SAAB
Ağır ve ayrıntılı tasarımlarıyla bilinen Elie Saab herkesi şaşırtarak, yeni nesil gelinlikler için ferah ve taze (ve seksi) bir bakış sundu.

Getty Images

NOSTALJİK REFERANS
STELLA MCCARTNEY
McCartney, altın zincir ve kristal taşlı vücut takıları ile 2023 yazı için nostaljik görünümü geri çağırıyor.

Getty Images

SİYAH BEYAZ RÜYA
CHANEL
Alain Resnais’in 1961’deki “L’Année Dernière à” siyah beyaz filminden ilham alan Virginie Viard, dramatik ve ihtişamlı sinematik bir rüya sundu.

Getty Images

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen