Sal. May 7th, 2024

Çıkış noktası ve logo ilhamını efsanelerde yer alan su perisi Nymph’ten alan Seben Koçibey; ebedi ilham perisi “kadın”ı, arzularının ve egosunun vücut bulmuş hali olarak nitelendirdiği tasarımlarıyla buluşturuyor. Tasarımcının, her birini kendi başına birer mücevher olarak değerlendirdiği haute-couture plaj giyimi parçaları, Osmanlı Haremi’nin mistisizmini barındıran İstanbul’dan yazın plajlara, sonbaharla birlikte ise gala ve kırmızı halı etkinliklerine yayılıyor.

Haremin kendinden emin, kışkırtıcı ve estetik üstünlük sağlayan güzelliğinden ilham alan Seben Koçibey, tasarım ve işçiliğin özgün birleşiminden doğuyor. Osmanlı padişahlarını ve Kırım prenslerini aynı anda köklerinde barındıran marka, kültürel ve çevresel yatkınlığının bir parçası olarak, her zaman göz önünde bulundurduğu estetiği ve güzelliği, göz alıcı tasarımlarına yansıtıyor. Seben Koçibey koleksiyonları, İstanbul’un kendine has mistik ve egzotik tarafını koleksiyonlarına taşırken, üzerindeki değerli malzemeleri ve ince el işçiliğinden çıkan işleme detayları ile gerçek lüksü yansıtıyor ve ürünlerini giyen kadınların bu tutkuyu bizzat deneyimlemesine imkan sağlıyor.

Seben Koçibey, birbirinden değerli ve göz alıcı taşlarla kaplı, üzerinde el yapımı enfes dokunuşlar barındıran çarpıcı nitelikteki ürünleri sayesinde plaj modasına, alışılagelmiş tasarımların aksine gizemli bir yorum katarken, sonbaharın gelişiyle birlikte etkinliklerin vaz geçilmez kombin parçası haline geliyor. Koleksiyonlarında mayo, bikini, kimono gibi seçenekler bulunduran tasarımcı, kadınların yaz gardıroplarına elegan ve sofistike bir soluk getirerek seçkin tasarım alternatifleri sunarken sonbaharla birlikte bu parçaları kadınların etkinlik parçaları arasında kullanarak fark yaratacaklarını müjdeliyor.

Jewel of the Sea ve Riviera adlı koleksiyonlarıyla öne çıkan marka, adından yalnızca plaj kıyafetlerinde söz ettirme niyetinde değil; yaz günlerini gündüz şıklığıyla birleştirirken, akşam kombinlerine de taşınabilen, gündüzden geceye uyarlanabilen ve her daim şıklık vadeden koleksiyon parçaları, sonbahar-kış sezonunda da etkinliklerde sıkça boy gösterecek.


Mükemmel siluetin vücut bulmuş halini tasarımlarına yansıtan ve Amerika Birleşik Devletleri, Arap Emirlikleri, Fransa, Yunanistan dahil çeşitli ülkelerdeki birçok noktada, dünyanın önde gelen kadınlarının gardıroplarına sızan Seben Koçibey, ayda ortalama 400 parçalık üretim kapasitesiyle, kendini özel ve eşsiz hissetmek isteyen kadınlara adeta yeni bir deneyim fırsatı sunuyor. Dünyada büyük bir üne sahip Kapalıçarşı’yı oyun alanı olarak nitelendiren ve üretimlerinde dünyanın en kaliteli Italyan Carvico kumaşlarının yanı sıra hızlı kuruyan, dayanıklı ve yüksek teknolojik özellikte kumaşları tercih eden marka, kalıplarında da aynı şekilde özenli bir çalışma sürdürüyor. Tasarımlarında, en önem verdiği faktör olan dişiliği sembolize eden marka; renk paletinde siyah, nefti yeşil, gümüş, kırmızı, altın, turkuaz ve kraliyet moru gibi renkler barındırıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen