Sal. May 7th, 2024

Netflix’te yılın en gerilim dolu serilerinden biri olan Kore serisi ‘Squid Game’ aynı zamanda izlenim platformunun en şaşırtıcı viral serisi oldu. Seri, geleneksel Kore ve çocuk oyunlarına dayanan birkaç tur ile yetişkin yarışmacıların macerasını anlatıyor. ‘Squid Game’ serisindeki karakterler hayatta kalmak için oynamaya zorlanmıyor. Yarışmaya katılmak için gönüllü olan insanlar, hayatlarını 38,5 milyon dolar kazanma şansı üzerine kumar oynuyorlar.

Hızla listelerde birinci sıraya yükselen ‘Squid Game,’ 17 Eylül 2021’de gösterime girdikten sonra Netflix Top 10’da 1 numara olmuş ve sosyal medyada giderek daha fazla konuşulmaya devam etmişti. Dizi, şiddet ve ağır ahlaki ikilemler nedeniyle kolay bir dünya sergilemese de, mükemmel karakterleri ve korkunç oyunları, izleyicilerin ölümcül rekabeti geçip geçemeyeceklerini ve bir hayatın ne kadar paraya değer olduğunu düşünmelerini sağlıyor. Serinin ikinci sezonu hakkında bilinen her şeyi aşağıda görebilirsiniz…

İKİNCİ SEZON DOĞRULANDI MI?

Aylar süren tahminlerden sonra Netflix, en çok izlenen serilerden biri olan ‘Squid Game’ serisinin ikinci sezon için yenilendiğini açıkladı. Bununla birlikte kısa bir teaser yayınlayan Netflix, serinin yaratıcısı Hwang Dong-hyunk ile bir açıklama yayınladı. “Geçtiğimiz sene ‘Squid Game’ ilk sezonu gerçekleştirmek 12 sene sürdü. Ama Netflix’in en popüler serisi olması 12 gün sürdü,” yazan açıklamada, “Serinin senaristi, yönetmeni ve yapımcısı olarak dünya genelinde hayranlara seslenmek istiyorum. Serimizi izlediğiniz ve sevdiğiniz için teşekkür ederim” diye eklendi.

Aynı zamanda açıklamada birinci sezonun kazananı Seong Gi-hun ve Front Man karakterlerinin ikinci sezonda da olacağı belirtildi. “Ve şimdi Gi-hun geri dönüyor. Front Man geri dönüyor. İkinci sezon geliyor. Takım elbise giyen karakter belki dönebilir. Aynı zamanda Young-hee’nin erkek arkadaşı Cheol-su ile tanışacaksınız. Bize bir kez daha yepyeni bir raundda katılın” diyen Hwang Dong-hyunk, yeni karakterlerin olduğunun sinyallerini verdi.

KADRODA KİMLER OLACAK?

‘Squid Game’ serisi bir ölüm oyunu olduğu için ilk sezonda yer alan kadronun büyük bir çoğunluğu hayatını kaybetmişti. Oyunda sadece kazanan Gi-hun hayatta kalmış ve serinin favorisi olan Kang Sae-byeok da hayatını kaybetmişti. Yeni sezonda nasıl bir hikaye olacağı kesin olmasa da ikinci sezonda yepyeni karakterler göreceğimizi tahmin ediyoruz.

ÜÇÜNCÜ SEZON OLACAK MI?

Son dönemlerin en çok izlenen Kore dramı ikinci sezondan da öteye gidebilir. Geçtiğimiz sene Korea Times’a röportaj veren Hwang, ‘Squid Game’ için üçüncü sezonun mümkün olduğunu söyledi. “Şu an Netflix ile ikinci sezon ile birlikte üçüncü sezon ihtimalini de konuşuyoruz” diyen Hwang, “Kısa bir süre içinde sonuca varacağız” diye eklemişti. Bu haberleri doğrulayan Netflix, üçüncü sezonun henüz prodüksiyon aşamasında olmadığının altını çizdi.

İKİNCİ SEZON NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Haziran ayında Vanity Fair’e bir röportaj veren Hwang, ikinci sezonun 2023 sonunda veya 2024 başında yayınlanacağını belirtmişti. Aynı zamanda ikinci sezonda onaylanan tek karakterin Gi-hun olduğunu belirten Hwang, “İnsanlık bu oyunlarla bir teste daha tabi olacak,” diyerek ikinci sezonda farklı oyunlar ve zorluklar izleyeceğimizi belirtmişti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen