Per. May 9th, 2024

Rock müzik türünün en karizmatik ve en önemli sanatçılarından biri hayatını kaybetti. Bir temsilcinin yaptığı açıklamada, “Rock ‘n’ Roll’un Kraliçesi Tina Turner, bugün, İsviçre’nin Zürih yakınlarındaki Kusnacht kentindeki evinde uzun bir hastalıktan sonra 83 yaşında huzur içinde hayatını kaybetti. Onunla birlikte dünya bir müzik efsanesini ve rol modelini kaybetti” dedi.

View this post on Instagram

A post shared by Tina Turner (@tinaturner)

Amerikalı sanatçı Tina Turner, en önemli kadın rock yıldızlarından biriydi. Sahne performansları ve şovları ile unutulmaz bir ikon haline gelen Turner, ‘The Best,’ ‘ Proud Mary,’ ‘Private Dancer’ ve ‘What’s Love Got to Do With It’ parçaları ile biliniyordu.

View this post on Instagram

A post shared by Tina Turner (@tinaturner)

Şöhrete 1960’lı yıllarda eski eşi Ike Turner ile birlikte ulaşan Tina Turner, ‘River Deep’ ve ‘Mountain High’ şarkıları ile tanınmaya başlanmıştı. Ike Turner’ın Tina Turner’ı maruz bıraktığı istismar ve onun kurtulmaya yönelik uzun mücadelesi, Angela Bassett’in başrol oynadığı ve üç Oscar kazanan 1993 tarihli bir Hollywood filminde belgelenmişti. Tina Turner’ın hayat hikayesi, halen devam etmekte olan popüler bir West End şovunda da ölümsüzleştirildi.

1970’li yıllarında solo bir sanatçı olarak spot ışıkları altındaki yerini kalıcılaştıran Tina Turner, daha sonra 1980’lerin başında Capitol Records ile imzaladığı anlaşma ile kariyerinde ivme kazanmıştı. 1984’teki ‘Private Dancer’ adlı albümü ile 10 milyonu aşan albüm satan Tina Turner artık bir mega-star olarak anılmaya başlandı.

View this post on Instagram

A post shared by Tina Turner (@tinaturner)

1939’da Annie Anna Bullock ismiyle Tennessee’de doğan Tina Turner, on sene önce ise İsviçre vatandaşı olmuştu. Eşi Erwin Bach ile 1985’te tanışan Tina Turner, uzun bir süredir Zürih’te yaşıyordu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen