Cts. Nis 27th, 2024

En popüler marka hangisi? Moda sektörünü her dönem kurcalayan bu soru aynı zamanda Lyst ofislerinde de her dönem yankılanıyor ve cevap yine İtalyan! Üç ayda bir en çok aranan marka ve ürünleri sıralayan Lyst Index raporunun son sayısına göre, 2022’nin dördüncü çeyreğinde ilk sırayı Prada, Gucci ve Moncler alırken, hemen ardından Miu Miu ve Valentino yer aldı. Prada, Ekim ve Aralık ayları arasında ürünleri için yapılan aramaların yüzde 37 artması ve Prada logolu arkası açık ayakkabılar ile moda evinin geçen yıl en popüler ürünler için ayrı bir listeye giren dördüncü ürünü olmasıyla sıralamada Gucci’nin yerini aldı.

View this post on Instagram

A post shared by LYST (@lyst)

14 sıra yükselerek üçüncü sıraya yükselen Moncler, 2020’nin dördüncü çeyreğinden bu yana en yüksek Lyst Endeksi sıralamasını elde etti. Bottega Veneta ve Loewe sırasıyla beşinci ve yedinci pozisyonlarda yer alırken, bu başarının Margot Robbie’nin Kasım ayında Governors Awards’da Bottega Veneta’dan bir stil tercih etmesi ile daha da artığını gösterdi. Yapılan aramaların 24 saatte yüzde 143 artmasına neden olan Robbie, İtalyan markanın listede yükselmesi için bir miktar övgüyü hak ediyor!

View this post on Instagram

A post shared by LYST (@lyst)

Endekste en çok arzu edilen sekizinci marka olan Dior’u üç sıra kazanan Dolce & Gabbana ve Saint Laurent izledi. Çeyreğin tartışmalı bir şekilde sona ermesinin ardından Balenciaga, beş yıl önce Lyst Endeksinin başlatılmasından bu yana ilk kez ilk 10’dan düşerek yedi sıra geriledi ve 11. sıraya düştü. Nike ve Versace 12. ve 13. olurken, Fendi, Louis Vuitton ve Diesel sırasıyla yedi, altı ve sekiz sıra kaybederek 14. ve 16. sıralar arasında yer aldı.

View this post on Instagram

A post shared by LYST (@lyst)

Rapora ilk kez giren Ugg, güçlü bir Z Kuşağı takipçisi ve TikTok’ta 1,2 milyardan fazla bahsedilmesiyle desteklenerek 17. sıraya yükseldi. Markanın Ultra Mini botları için yapılan aramalar, kış dönemi boyunca yapılan aramalarda yüzde 82 arttı. Burberry, Coach ve Jacquemus sırasıyla on sekizinci, on dokuzuncu ve yirminci sırada yer alarak listeyi tamamladılar.

Bu listenin dışında en hızlı büyüyen etiketleri öne çıkarmak için geçen yıl başlatılan “Çığır Açan Markalar” kategorisi geri dönüş yaptı. Son çeyrek için, ünlülere yapılan yerleştirmelerin yanı sıra Jenna Ortega’nın TikTok’ta toplam 1,7 milyar görüntülemeye ulaşan “Wednesday Addams” gibi viral dansının yanı sıra aramaları yüzde 56 ve yüzde 49 artan 16Arlington ve Mugler yer aldı.

Lyst 2022 Q4 En Popüler Ürünler (Lyst)

En popüler 10 ürün sıralamasına gelince, Saint Laurent Icare kapitone çanta, Prada logolu arkası açık ayakkabılar ve Dr. Martens Leonore Chelsea botlarının ayakkabı rekabetini geride bırakarak podyumun üst basamağında yer aldı.

Listenin geri kalanı, sırasıyla dördüncü ve sekizinci sırada yer alan 16Arlington Solaria elbise ve kristal çift fiyonklu Mach&Mach topuklu ayakkabılar ve Acne Studios’un tiftik kareli eşarbı yer aldı. Listenin devamında Hailey Bieber, Kendall Jenner ve Taylor Russell gibi isimlerde görülen Loewe dolgulu bomber ceketi oldu, bu tasarım TikTok’ta özel hashtag altında 478,5 milyon kez görüntülenmişti. Bottega Veneta Sardine çantası, Miu Miu logolu saten iç çamaşırı ve Crocs x Salehe Bembury terliği de en çok beğenilen ürünler arasında yer aldı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen