Cum. Eki 18th, 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Aliağa ve etrafında sabah saatlerinde başlayan fırtınanın 14 Ocak Cuma günü akşam saatlerine kadar tesirini sürdüreceğini duyurdu. Hava sıcaklıkları ise hafta boyunca hissedilir derecede düşerek 1 ila 11 derece ortasında seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahlil ve Kestirim Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Kuzey Ege’de rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu istikametlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına formunda eseceği varsayım ediliyor. Fırtınanın, cuma günü akşam saatlerinden itibaren tesirini kaybedeceği beklenmektedir” sözlerine yer verildi.

Yetkililer, fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi üzere aksiliklere karşı dikkatli ve önlemli olunması gerektiği istikametinde ihtarlarda bulundu.

SOĞUK HAVAYA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayınladığı hava raporunda, hava sıcaklıklarının bugünden itibaren kuzeybatı kısımlardan başlayarak yurt genelinde hissedilir derecede (6 ila 12) azalacağı, hafta sonuna kadar kuzey, iç ve batı kısımlarda mevsim normallerinin altında, güney kesitlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği kestiriminde bulundu.

ALİAĞA’DA VARSAYIM EDİLEN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Meteoroloji bilgilerine nazaran Aliağa’da kestirim edilen beş günlük hava durumu şöyle olacak;

12 Ocak 2022 Çarşamba: Hava yağmurlu, sıcaklık en düşük 7, en yüksek 9 derece,

13 Ocak 2022 Perşembe: Hava rüzgarlı, sıcaklık en düşük 3, en yüksek 6 derece,

14 Ocak 2022 Cuma: Hava az bulutlu, sıcaklık en düşük 1, en yüksek 8 derece,

15 Ocak 2022 Cumartesi: Hava modüllü bulutlu, sıcaklık en düşük 4, en yüksek 11 derece,

16 Ocak 2022 Pazar: Hava kesimli bulutlu, sıcaklık en düşük 4, en yüksek 11 derece,

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen